Cele mai citite
 


Vlădescu nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri că nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 pentru că nu a avut timp, dar a recomandat familiei să se vaccineze.
'Nu mi-am făcut vaccinul pentru că nu am avut timp, dar familiei i-am recomandat să îl facă', a spus ministrul Finanţelor.

Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate spitalele de boli infecţioase din ţară şi alte unităţi sanitare să deschidă de luni centre de vaccinare antipandemică, pentru a creşte rata de vaccinare în această perioadă de creştere a infectărilor cu A/H1N1.

Autorităţile recomandă vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectării. Medicii de familie sunt obligaţi să vaccineze contra gripei porcine fiecare persoană care îi solicită, în caz contrar ei fiind sancţionaţi de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, până sâmbătă au fost vaccinate aproximativ 270.000 de persoane. Complicaţiile ce pot apărea la pacienţii cu virusul A/H1N1, printre care infecţiile respiratorii şi pneumoniile, pot fi fatale, susţin specialiştii. Până vineri, în România muriseră 82 de persoane din rândul celor infectate cu A/H1N1.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat că până la finalul acestei luni ar putea fi disponibil un vaccin împotriva gripei pandemice destinat copiilor sub 16 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător Deva, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, duminică, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi care doresc să se imunizeze în această perioadă.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat împotriva gripei noi Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a vaccinat luni, la Academia Europeană HIV/SIDA împotriva gripei noi.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.