Cele mai citite
 


Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
'De când s-a declanşat numărul mare de solicitări privind vaccinarea contra gripei noi, în urmă cu câteva zile, am rămas fără doze de vaccin şi am fost nevoiţi să solicităm suplimentarea numărului de doze pentru judeţ cu încă 10.000, doze care au ajuns acum şi le-am distribuit medicilor de familie din judeţ', a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu.

Din luna decembrie, de când a început imunizarea contra gripei noi, în judeţul Giurgiu au fost distribuite aproximativ 30.000 de doze de vaccin.

Dozele de vaccin au fost repartizate celor 130 de cabinete ale medicilor de familie din judeţ iar vaccinarea se poate face atât la policlinica din municipiul Giurgiu, cât şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

De la declanşarea pandemiei de gripă cu virus A/H1N1 în judeţul Giurgiu au fost înregistrate 34 de cazuri de îmbolnăviri, însă nicio persoană nu a decedat din această cauză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişul primeşte 65.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Buzău: Doar jumătate din dozele de vaccin împotriva gripei noi au fost întrebuinţate Buzău, 25 ian /Agerpres/ - În judeţ, 2.107 persoane s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1, autorităţile având la dispoziţie 30.000 de doze de vaccin, transmite corespondentul AGERPRES.
Maramureş: Conducerea CJ atenţionată să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi Preşedintele comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Ciocan a atras atenţia, joi, autorităţilor judeţene că este nevoie să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi, pentru angajaţii din aparatul propriu dar şi pentru salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială...
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.