Cele mai citite
 


Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.
Până în acest moment, în ţara noastră au fost înregistrate 6.255 de cazuri de gripă nouă şi 96 de decese.

Cele mai multe cazuri confirmate în ultimele 24 de ore au fost în Bucureşti - 7, judeţele Botoşani - 7 cazuri, şi Dâmboviţa - 4. În judeţele Cluj, Constanţa, Prahova şi Ilfov a fost înregistrat câte un caz, în Argeş, Iaşi şi Mureş - câte două cazuri, în Galaţi şi Hunedoara - câte trei cazuri.

Până în prezent au fost vaccinate împotriva virusului pandemic 516.905 persoane. Dintre acestea, peste 300.000 au fost imunizate în perioada 4-10 ianuarie. Nu au fost înregistrate reacţii adverse importante.

În cursul zilei de 12 ianuarie, o echipă a Ministerului Sănătăţii a efectuat o verificare a modului în care se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei noi în 25 de cabinete ale medicilor de familie din sectorul 3 al Capitalei.

Toate cabinetele aveau suficiente doze de vaccin pandemic iar media imunizărilor era de 50-55 vaccinări/zi/cabinet.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul deceselor cauzate de gripa nouă în creştere Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile informează că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 26 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi şapte cazuri de deces.
Alte trei decese cauzate de virusul AH1N1 Bucureşti, 4 ian /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 42 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi trei decese cauzate de gripa nouă, a informat, luni, un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: 3 noi decese şi 52 de cazuri de gripă nouă Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese şi au fost confirmate alte 52 cazuri de gripă cu virus A/H1N1.