Cele mai citite
 


Hunedoara: Aproape 16.000 persoane, vaccinate împotriva gripei noi
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 16.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, motiv pentru care în judeţ au fost distribuite încă 16.000 de doze din vaccinul Cantgrip, primit de la Institutul Cantacuzino, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
'Până pe data de 11 ianuarie, în judeţul Hunedoara au fost vaccinate 15.776 persoane', se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara.

Deoarece numărul celor care au dorit să se imunizeze este mare, conducerea DSP Hunedoara a decis să deschidă 11 centre de vaccinare, repartizate în aproape toate oraşele judeţului. Acestea funcţionează în policlinici, spitale sau în spaţii puse la dispoziţie în sanatorii.

Conducerea DSP Hunedoara a recomandat ca în centrele de vaccinare să fie imunizate persoanele care nu sunt asigurate, restul populaţiei având posibilitatea să facă vaccinul la cabinetele medicilor de familie.

De la începutul pandemiei de gripă nouă, 148 de locuitori ai judeţului Hunedoara au fost diagnosticaţi cu această boală, 107 pacienţi având confirmări ale infecţiei cu virusul A/H1N1 prin analize de laborator.

Doi bărbaţi, cu vârstele de 41 şi 51 ani, din Hunedoara şi Petroşani, au decedat din cauza bolii, victimele suferind însă şi de alte afecţiuni cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Hunedoara: Un nou deces din cauza gripei noi Deva, 8 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 51 de ani, din Petroşani, diagnosticat cu gripă nouă, a murit din cauza bolii în Spitalul de Urgenţă din localitate, după ce a fost nevoie să fie intubat în secţia de reanimare a unităţii sanitare.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Hunedoara: Cursuri suspendate după confirmarea unui caz de gripă nouă Cursurile unei clase de la Şcoala generală numărul 7, din Petroşani, au fost suspendate, joi, pentru 24 de ore, după ce un copil de 9 ani s-a îmbolnăvit de gripă nouă, iar diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.