Cele mai citite
 


PSD şi PES doresc extinderea perioadei concediului de maternitate
vineri, 13 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 13 feb /Agerpres/ - Europarlamentarii socialişti europeni au propus, în Parlamentul European, extinderea perioadei concediului de maternitate la 24 de săptămâni, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PSD Rovana Plumb

Conform unei propuneri aparţinând Comisiei Europene, concediul de maternitate s-ar putea extinde până la 18 săptămâni din care şase trebuie luate obligatoriu după naşterea copilului.

"În cazul în care lucrătoarea alăptează copilul, perioada maximă de 18 săptămâni a concediului de maternitate poate fi majorată cu încă şase săptămâni. Justificarea constă în recomandarea OMS A 55/15, conform căreia copilul trebuie hrănit exclusiv prin alăptare maternă în primele şase luni de viaţă", se motivează în propunerea socialiştilor europeni.
Propunerea Partidului Socialiştilor Europeni (PES) apare în contextul în care Parlamentul European are un vedere o nouă directivă care vizează îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă în cazul "lucrătoarelor însărcinate", care au născut de curând sau care alăptează.
Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a dorit să atragă atenţia asupra problemei scăderii demografice la nivelul Uniunii Europene, context în care grupul socialiştilor europeni a solicitat PE extinderea duratei concediului de maternitate de la 14 la 24 de săptămâni.

Referitor la remuneraţia acordată pe durata concediului de maternitate, PE are în vedere principiul plăţii salariului lunar integral primit anterior concediului de maternitate. "Această dispoziţie are caracter de recomandare, fiecare stat membru având dreptul să hotărască singur, cu condiţia ca acesta să nu fie stabilit la o valoare inferioară remuneraţiei corespunzătoare concediului de boală", a precizat Rovana Plumb. AGERPRES/(Cătălina Matei)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Rovana Plumb propune indemnizaţie de 100% din salariu în perioada concediului de maternitate Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb a anunţat vineri, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, că propune modificarea Legii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să reprezinte 100% din salariu în perioada concediului de maternitate.
(Corespondenţă) Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb cer acţiuni rapide privind concediul de maternitate în UE Bruxelles, 26 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb au făcut apel în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la acţiuni cât mai rapide din partea statelor membre asupra directivei privind concediul de maternitate...
Trei eurodeputate PSD atrag atenţia CE asupra infecţiilor dobândite în spitale Eurodeputatele PSD Corina Creţu, Daciana Sârbu şi Rovana Plumb au atras atenţia, luni, Comisiei Europene, privind situaţia infecţiilor dobândite în cursul spitalizării ('infecţii nosocomiale'), informează un comunicat de presă din partea delegaţiei social-democrate din PE.
Cluj: Aurelia Cristea, premiată de OMS pentru campania împotriva fumatului Deputatul PSD Aurelia Cristea a fost distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu premiul World No Tabacco Day 2016 pentru eforturile sale în adoptarea legii antifumat în România.
Savu (PSD): Niciun liberal nu are dreptul să abordeze politicianist situaţia dificilă a Institutului Cantacuzino Senatorul PSD Daniel Savu consideră că liberalii nu au dreptul să trateze în mod "politicianist" subiectul referitor la Institutul Cantacuzino fiindcă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolaescu "poartă o mare responsabilitate" pentru "situaţia dificilă"...
Rovana Plumb: 'Reforma statului nu înseamnă sacrificarea sănătăţii românilor' Reforma statului nu înseamnă sacrificarea sănătăţii românilor, consideră europarlamentarul social-democrat Rovana Plumb, conform unui comunicat remis joi AGERPRES.