Cele mai citite
 


Mureş: Opt decese din cauza gripei noi
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă, că în judeţ s-a semnalat un nou deces la o persoană infectată cu virusul AH1N1 şi că numărul total al victimelor gripei noi se ridică la opt.
'Ca număr de cazuri confirmate de gripă A/H1N1, s-au înregistrat 148 de cazuri în total, cu 16 cazuri noi faţă de săptămână trecută, din care 108 în mediul urban şi 40 în mediul rural, 62 sunt bărbaţi şi 86 femei. Predomină în municipiul Târgu Mureş, în celelalte localităţi sunt maximum câte trei-patru cazuri, iar în Târgu Mureş sunt 96. Decese sunt opt, în total. De la ultimul deces, de săptămâna trecută, s-a mai înregistrat un deces', a spus Fărcaş.
În ce priveşte evoluţia cazurilor de viroze, gripe şi pneumonii, Ovidiu Fărcaş a arătat că, în prima săptămână a anului, s-au înregistrat 3.567 de cazuri de viroze, faţă de 1.744 în aceeaşi perioadă a anului 2009, 788 de pneumonii, faţă de 698 în 2009 şi 16 cazuri de gripe sezoniere, faţă de niciunul anul trecut.
Acesta a precizat că statistica arată o creştere semnificativă la viroze şi pe gripe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
MS: Încă 16 cazuri de gripă A/H1N1 şi trei decese În ultimele 24 ore au fost înregistrate 16 cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese, la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Mureş: Peste 20 de îmbolnăviri de gripă nouă şi un deces, în ultimele zile Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Un număr de 22 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat, în ultimele zile, în judeţul Mureş, de la debutul pandemiei înregistrându-se 170 de persoane cu virusul gripei noi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Fărcaş, directorul...
Maria Vereş: Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV nu se simt în siguranţă Preşedinta Asociaţiei de Părinţi cu Copii Seropozitivi 'Benone' din Târgu Mureş, Maria Vereş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, că studiile efectuate recent arată că persoanele infectate cu HIV sunt cele mai expuse riscului de discriminare...
MS: 35 de noi cazuri de gripă A/H1N1 În ultimele 24 ore au fost înregistrate 35 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.
Mureş: Studentă din Austria, diagnosticată cu gripă nouă O studentă din Târgu Mureş, care învaţă în Austria, a fost confirmată ca fiind bolnavă de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problematica?cazurilor de gripă A/H1N1.