Cele mai citite
 


Suceava: Bolnavii cronic - 'campioni' la vaccinarea anti-A/H1N1
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 13 ian /Agerpres/ - Peste 8.000 de bolnavi cronic din judeţul Suceava s-au vaccinat contra gripei noi, săptămâna trecută.
Adjunctul DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, miercuri, că, potrivit raportărilor săptămânale, până zilele trecute, s-a înregistrat un număr constant, dar relativ mic, al persoanelor care au solicitat vaccinarea la elevi, studenţi, salariaţi ai MAI şi alte ministere, numărul cadrelor medicale şi al bolnavilor cronici vaccinaţi cu CANTGRIP fiind mai mare.
Până pe 4 ianuarie se imunizaseră 288 de elevi, 66 de studenţi, 226 de salariaţi ai MAI şi ai altor ministere, 3.718 persoane din domeniul sanitar şi 4.139 bolnavi cronici.
După aglomeraţia de la cabinetele medicilor de familie şi Centrul de vaccinare de la Spitalul de Urgenţă Suceava, din ultimele zile, cifrele au crescut foarte mult la bolnavii cronici, până la 10 ianuarie fiind vaccinate în total 12.298 astfel de persoane cu risc. Şi în rândul elevilor numărul vaccinărilor a început să arate creşteri uşoare, ajungând la 316, dar şi la MAI şi alte ministere, care au ajuns la 1.044. În ceea ce priveşte personalul medical, până pe data de 10 ianuarie, s-au vaccinat 3.792 persoane, din totalul de circa 5.000.
Deoarece s-au epuizat cele 29.500 de doze primite de DSP Suceava de la Institutul Cantacuzino, în teritoriu s-a început repartizarea altor 23.850 doze ajunse de la Bucureşti la începutul acestei săptămâni. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Suceava: Bolnavii de meningită vor fi internaţi la Dermatologie, pentru că Secţia de Boli Infecţioase nu mai are locuri Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan Nou" Suceava eliberarea şi pregătirea Secţiei Dermato-Venerice în vederea internării noilor cazuri de meningită acută virală, având în vedere că numărul persoanelor diagnosticate cu această boală creşte de la o zi la...
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
Suceava: DSP a întărit supravegherea poliomielitei, după cele două cazuri confirmate în sud-vestul Ucrainei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a întărit supravegherea poliomielitei în judeţ, după ce au fost confirmate două cazuri în sud-vestul Ucrainei, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, adjunctul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.