Cele mai citite
 


Vaslui: Anchetă în cazul morţii unei fetiţe de cinci ani
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, miercuri, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, unde o fetiţă a murit în condiţii suspecte, la puţin timp de la internare, părinţii acesteia acuzând neglijenţa medicilor.
Fetiţa a fost adusă la spital în cursul zilei de marţi şi, potrivit rudelor acesteia, a fost vorba despre un control de rutină efectuat în spital deoarece medicul de familie nu era la cabinet.
'Când a plecat cu mama ei din casă de la mine a plecat vioaie. A mâncat cu noi la masă, după care s-a dus cu sora mea la spital, fiindcă o durea gâtul. Doamna doctor nu a băgat-o în seamă deloc. A dat-o afară pe mamă şi a bruscat fetiţa. Vrem să aflăm adevărul şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere', a declarat, miercuri, mătuşa fetiţei.
Purtătorul de cuvânt în cadrul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat că a fost începută o acţiune internă de verificare a celor petrecute în secţia de Boli Infecţioase.
'S-a solicitat o notă de informare de la medicul de gardă şi urmează să analizăm cazul. Un rezultat vom putea prezenta după aflarea rezultatelor necropsiei', a precizat Vlada.
Medicul Otilia Bălănescu a spus că fetiţa a făcut stop cardio-respirator, cadrele medicale încercând resuscitarea cu mijloace proprii. În scurt timp a sosit un echipaj SMURD, care a resuscitat copilul timp de 60 de minute, fetiţa neputând fi salvată nici în aceste condiţii. Cadrele medicale au declarat că aşteaptă rezultatele necropsiei.
Imediat după decesul fetei, mama acesteia a suferit un şoc şi a spart două geamuri din spital, ea primind îngrijiri în cadrul secţiei de Psihiatrie a unităţii sanitare.
Rezultatul examenului necroptic se va şti în câteva zile. În funcţie de acesta, Colegiul Medicilor va decide dacă începe, la rândul său, o anchetă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fetiţa de cinci ani a murit din cauza unei pneumonii Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Fetiţa de cinci ani, decedată marţi după-amiază în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţe, a murit din cauza unei pneumonii acute bilaterale, potrivit unui raport preliminar al medicilor legişti.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Inspectoratul Poliţie al Judeţului Vaslui şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat marţi o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, după ce un nou-născut a fost adus pe lume mort iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Medicul pediatru acuzat de neglijenţă în cazul fetiţei moarte la Huşi a intrat în concediu medical Medicul pediatru acuzat de neglijenţă în cazul unei fetiţe în vârstă de 4 ani, care a decedat la Spitalul Municipal din Huşi, a intrat în concediu medical, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.