Cele mai citite
 


Parlament: 95 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Aproximativ 95 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1, până miercuri, în jurul orei 16.00, la cabinetul medical de la Palatul Parlamentului.
Vaccinarea a început marţi, zi în care au fost administrate 65 de doze. Acţiunea este o continuare a campaniei începute la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament. Unul dintre cele două cabinete medicale de la Palatul Parlamentului a fost astfel dedicat vaccinării, iar celălalt cabinet a fost menţinut pentru consultaţii.
Vaccinul este administrat doar demnitarilor şi angajaţilor de la instituţiile care îşi au sediul în Palatul Parlamentului. Cabinetul a primit 400 de doze, programul de vaccinare desfăşurându-se între orele 9.00-20.00.
Unul dintre parlamentarii care şi-au făcut vaccinul, miercuri, a fost viceliderul grupului senatorial UDMR, Fekete Szabo Andras Levente.
'M-am hotărât mai demult, dar astăzi am fost programaţi noi senatorii, pentru data de 13, se zice că e o zi cu noroc. (...) Din moment ce specialiştii spun că este totul în regulă, trebuie să avem încredere în ei, în doctorii în virusologie. Nu am auzit ca în ţară să existe reacţii adverse astfel încât lumea să ajungă la spital. În ţările vecine, în Ungaria, 35% din populaţie s-a vaccinat, fără reacţii adverse. De ce să nu ai încredere', a spus el.
Fekete Szabo Andras Levente a precizat că ştie că o parte dintre colegii lui de la UDMR s-au vaccinat deja la alte centre din ţară.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat miercuri că, la nivelul Camerei superioare a Parlamentului, vaccinarea parlamentarilor se va realiza în mod 'organizat'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlădescu nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri că nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 pentru că nu a avut timp, dar a recomandat familiei să se vaccineze.
Teleorman: Vaccinarea antigripală a început la Prefectură Campania de vaccinare pentru combaterea gripei A/H1N1 a început în Teleorman joi cu funcţionarii Prefecturii, la sediul din Alexandria al acestei instituţii publice.
Attila Cseke: Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător Deva, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, duminică, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi care doresc să se imunizeze în această perioadă.
Geoană: În Parlament, vaccinarea împotriva gripei noi se va face organizat Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat miercuri că, la nivelul Camerei superioare a Parlamentului, vaccinarea parlamentarilor se va realiza în mod 'organizat'.
Mureş: Peste 10.000 de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în ultima săptămână Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat în judeţul Mureş în ultima săptămână cu vaccinul împotriva gripei pandemice A/H1N1, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.
Vaslui: Ziariştii, neinteresaţi să se vaccineze împotriva gripei noi Ziariştii vasluieni nu sunt interesaţi să se vaccineze împotriva gripei noi. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, nici un ziarist nu a solicitat vaccinul antigripal pandemic, deşi acesta era pus la dispoziţie în mod gratuit.