Cele mai citite
 


Fiecare oră petrecută în faţa televizorului, măreşte riscul de moarte prematură
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 13 ian /Agerpres/ -Fiecare oră petrecută zi de zi în faţa televizorului măreşte cu 11% riscul de moarte prematură şi cu 18% riscul mortalităţii din cauza unui accident cardio-vascular, conform unui studiu publicat marţi în SUA, transmite AFP.
.
Acest studiu australian, publicat în revista americană 'Circulation: Journal of the American Heart Association', a urmărit obiceiurile cotidiene în cazul a 8.800 de subiecţi, între anii 2000 şi 2006. El demonstrează că sedentarismul legat de privitul la televizor are o influenţă nefastă asupra nivelului zahărului şi al grăsimilor din sânge.

Chiar dacă este cazul unor persoane obeze, supraponderale sau cu greutatea normală, o oră petrecută la televizor în fiecare zi duce la o creştere cu 11% a riscului de mortalitate prematură, cu 9% de moarte din cauza unui cancer şi cu 18% din cauza unui accident cardio-vascular.

Cei care stau mai mult de 4 ore zilnic în faţa televizorului au de înfruntat un risc de deces prematur mai mare cu 46%, decât o persoană care nu se uită la televizor, sau se uită foarte puţin, şi respectiv un risc cu 80% mai mare de îmbolnăvire de o maladie cardio-vasculară fatală.

'Corpul uman este făcut pentru mişcare, nu pentru a zace ore în şir, nemişcat, pe canapea', a subliniat David Dunstan, principalul autor al studului şi profesor la Institutul pentru cercetarea diabetului din Victoria (Australia).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc dublu de moarte prematură pentru adulţii care se uită trei ore pe zi la televizor (studiu) Adulţii care se uită la televizor peste trei ore pe zi riscă de două ori mai mult să moară prematur comparativ cu cei care petrec mai puţin timp în faţa micului ecran, arată un studiu publicat miercuri în revista Asociaţiei American Heart şi preluat de 20minutes.fr.
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Inima majorităţii americanilor este mai 'bătrână' decât arată vârsta lor cronologică (studiu) Trei americani din patru au o inimă care, din punct de vedere medical, corespunde unei vârste mai înaintate decât vârsta lor actuală, ceea ce face să crească riscul de boli ale inimii, de accident vascular cerebral (AVC) şi de moarte prematură, potrivit unui raport publicat de Centrele americane de control...
Mai multă mişcare şi mai puţin timp petrecut la televizor pentru o viaţa mai lungă (studii) Practicarea timp de 15 minute pe zi a unor exerciţii fizice ar putea creşte speranţa de viaţă cu trei ani, în timp ce privitul la televizor şase ore zilnic ar putea-o reduce cu cinci ani, arată două studii publicate marţi şi citate de AFP.
Alergarea timp de cinci minute pe zi prelungeşte viaţa cu aproximativ trei ani (studiu) Persoanele care aleargă cel puţin cinci minute pe zi îşi reduc riscul de deces prematur cu aproape o treime şi îşi prelungesc viaţa cu aproximativ trei ani, relevă un nou studiu publicat în Statele Unite ale Americii. Cercetătorii au examinat obiceiurile de a face sport a peste 55.000 de adulţi din regiunea...
Rata cancerului colorectal, în creştere în SUA la persoanele sub 50 de ani (studiu) Ratele de cancer colorectal continuă să crească în Statele Unite la persoanele cub 50 de ani, potrivit unui studiu prezentat marţi, la o conferinţă internaţională a bolilor digestive 'Digestive Disease Week' de la San Diego, într-un moment în care această maladie scade în rândul populaţiei mai vârstnice...