Cele mai citite
 


Timiş: Spitalele date în judecată de cadre medicale pentru sporuri
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Mai multe spitale din Timişoara au fost date în judecată de peste o mie de cadre medicale, deoarece conducerile instituţiilor de sănătate nu le-au plătit anumite drepturi băneşti pe 2009, transmite corespondentul AGERPRES.
Asistentele spun că nu li s-a dat prima de stabilitate pe trimestrul IV şi de cel de-al treisprezecelea salariu. În aceste condiţii, Uniunea Sanitas Timiş a acţionat în instanţă unităţile sanitare, pentru ca salariaţii să-şi primească drepturile băneşti stipulate în contractul colectiv de muncă. Atunci, a apărut o Ordonanţă de Urgenţă, care permitea acordarea sporului.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timişoara, Ramona Gâdea, a declarat miercuri că de vină a fost lipsa banilor.
'Având în vedere resursele financiare de la data apariţiei Ordonanţei, spitalul a plătit doar 50% din cuantumul primei de stabilitate', a spus Gâdea.
Situaţia este similară şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Timişoara, unde cadrele medicale aşteaptă plata primei de stabilitate pentru ultimul trimestru al anului 2009. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: SJU se confruntă cu un deficit de câteva sute de cadre medicale; asistentele preferă să se facă vânzătoare la butic spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara are, în prezent, un deficit de sute de cadre medicale, circa 30% din necesar, neavând resurse financiare pentru a angaja medici specialişti - care în străinătate
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...
Timiş: Medic de la Cabinetul de Expertiză Medicală, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă O doctoriţă de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă din Lugoj a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru luare de mită în formă continuată.
Timiş: Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara, audiate în cazul arhitectei Casei Poporului Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara au fost audiate în ultimele zile la Poliţia Timiş, în calitate de martori, în legătură cu cazul fostei paciente Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului.
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.