Cele mai citite
 


Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei.
În judeţul Constanţa, numărul cazurilor confirmate de gripă nouă a ajuns la peste o sută şi au fost înregistrate cinci decese, printre care un bărbat din Ţăndărei. În ultimele 24 de ore, un nou caz de gripă cu virusul pandemic A/H1N1 a fost confirmat la o femeie care suferă şi de afecţiuni cardiovasculare, pacienta aflându-se sub tratament de specialitate.
Cele nouă centre de vaccinare au fost deschise, luni, în unităţi sanitare din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Hârşova, Cernavodă şi Năvodari, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a informat, miercuri, că în ultima săptămână s-au înregistrat peste 1.600 de cazuri de viroze respiratorii, 17 pacienţi fiind spitalizaţi, şi 763 de bolnavi de pneumonie, 117 dintre aceştia primind îngrijirile medicale necesare într-o unitate sanitară.
În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 36 de suspiciuni de gripă sezonieră, iar 33 dintre bolnavi sunt spitalizaţi.
Comparativ cu numărul mediu al virozelor înregistrat în ultimele trei săptămâni, numărul persoanelor care suferă de această boală a crescut cu 20,7%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Constanţa: Numărul bolnavilor de viroze, în scădere Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în primele şapte zile ale acestei luni, este de 1.401, cu 8,1% mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu o scădere de 19,3% comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.
Constanţa: Aproape 4.000 de cazuri de viroze respiratorii în ultima săptămână, număr în creştere Constanţa, 4 nov /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Constanţa, în ultimele şapte zile, este de 3.703, cu aproape 5% mai multe decât cele din săptămâna precedentă.
Constanţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul cazurilor de viroză respiratorie înregistrat în judeţul Constanţa, în perioada 22-28 februarie, este de 1.607, cu peste 12% mai mare comparativ cu săptămâna anterioară, au informat, joi, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200 Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.