Cele mai citite
 


Vaslui: Fetiţa de cinci ani a murit din cauza unei pneumonii
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Fetiţa de cinci ani, decedată marţi după-amiază în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţe, a murit din cauza unei pneumonii acute bilaterale, potrivit unui raport preliminar al medicilor legişti.
'Moartea nu a fost violentă, a fost de natură patologică şi a fost cauzată de o pneumonie acută bilaterală, urmare a unei amigdalite pultacee', a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Mihaela Ştraub.
Cazul morţii copilului este în atenţia Biroului de Investigaţii Criminale şi a reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce părinţii fetiţei decedate au acuzat medicii de neglijenţă.
DSP Vaslui a demarat, miercuri, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, unde o fetiţă a murit în condiţii suspecte, la puţin timp de la internare.
Fetiţa a fost adusă la spital în cursul zilei de marţi şi, potrivit rudelor acesteia, a fost vorba despre un control de rutină efectuat în spital deoarece medicul de familie nu era la cabinet.
'Când a plecat cu mama ei din casă de la mine a plecat vioaie. A mâncat cu noi la masă, după care s-a dus cu sora mea la spital, fiindcă o durea gâtul. Doamna doctor nu a băgat-o în seamă deloc. A dat-o afară pe mamă şi a bruscat fetiţa. Vrem să aflăm adevărul şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere', a declarat, miercuri, mătuşa fetiţei.
Purtătorul de cuvânt în cadrul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat că a fost începută o acţiune internă de verificare a celor petrecute în secţia de Boli Infecţioase.
Medicul Otilia Bălănescu a spus că fetiţa a făcut stop cardio-respirator, cadrele medicale încercând resuscitarea cu mijloace proprii. În scurt timp a sosit un echipaj SMURD, care a resuscitat copilul timp de 60 de minute, fetiţa neputând fi salvată nici în aceste condiţii. Cadrele medicale au declarat că aşteaptă rezultatele necropsiei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul morţii unei fetiţe de cinci ani Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, miercuri, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, unde o fetiţă a murit în condiţii suspecte, la puţin timp de la internare, părinţii acesteia acuzând neglijenţa medicilor.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Inspectoratul Poliţie al Judeţului Vaslui şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat marţi o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe, după ce un nou-născut a fost adus pe lume mort iar părinţii acuză medicii de neglijenţă.
Vaslui: O nouă anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică în cazul Spitalului Municipal Huşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o nouă anchetă la Spitalul Municipal Huşi, unde o fetiţă în vârstă de patru ani a decedat în cursul anului trecut, în urma unor erori medicale.
Vaslui: Anchetă a DSP privind medicul psihiatru acuzat că s-a adresat nepotrivit mamei femeii decedată la Amatrice Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat verificări în cazul unui medic psihiatru din municipiul Bârlad, acuzat că nu i s-ar fi adresat corespunzător unei paciente, fiind vorba despre o bătrână de 83 de ani, din comuna vasluiană Zorleni, mama femeii decedate în cutremurul din Amatrice.
Vaslui: Anchetă în cazul unor falşi inspectori DSP care pretindeau că fac dezinsecţii în locuinţe Poliţiştii bârlădeni fac cercetări în cazul unor falşi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost înşelate de către aceştia, sub pretextul că trebuie să li se deratizeze locuinţele, fiind cerute totodată anumite sume de bani.