Cele mai citite
 


Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
'Virusul circulă în continuare, cu siguranţă, dar este o circulaţie slabă. Aceasta nu înseamnă că trebuie oprită vaccinarea, pentru că nimeni nu poate garanta că această epidemie nu va reveni', a subliniat medicul Thierry Blanchon de la Inserm. Acesta a avertizat că specialiştii se aşteaptă ca virusul să revină în sezonul viitor.

Săptămâna trecută, în Franţa au fost înregistrate 144.000 de cazuri de gripă A(H1N1), faţă de 307.000 şi 398.000 în cele două intervale anterioare.

Potrivit estimărilor, 6,5 milioane de persoane au fost infectate cu virusul pandemic pe teritoriul francez de la începutul lunii august.

Gripa nouă a provocat decesul a 240 de persoane în Franţa metropolitană şi a 29 în teritoriile de peste mări, potrivit bilanţului publicat luni de Institutul pentru supraveghere sanitară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de gripă în Franţa Paris, 5 ian /Agerpres/ - În Franţa metropolitană se confirmă epidemia de gripă, care a afectat 433.000 de persoane în decurs de două săptămâni, potrivit reţelei Sentinelles Inserm, relatează miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti : Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor...
Olanda: Autorităţile sanitare anunţă sfârşitul epidemiei de gripă A(H1N1) Haga, 28 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare din Olanda au anunţat luni sfârşitul epidemiei de gripă A(H1N1) în această ţară, informează AFP.
Epidemia de gripă nouă, în extindere în Elveţia Epidemia de gripă nouă este în extindere în Elveţia, unde mai mult de 2.400 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână, iar numărul lor este aşteptat să crească în zilele următoare, transmite vineri portalul swissinfo.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.