Cele mai citite
 


DSP Arad mai are pe stoc 300 de doze de Cantgrip
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Arad mai are în prezent 300 de doze de vaccin contra gripei noi.
Medicul epidemiolog Dana Negru, director coordonator adjunct al DSP Arad, a precizat că din cele 15.000 de doze de Cantgrip primite miercuri mai sunt în depozitul DSP doar 300, care vor fi repartizate Centrului de Vaccinare Pandemică din municipiul reşedinţă de judeţ, toate celelalte doze fiind repartizate deja medicilor de familie şi centrelor de vaccinare de la Ineu şi Gurahonţ.

Potrivit Danei Negru, în judeţ nu vor putea fi onorate momentan toate solicitările, fiind însă iniţiate demersuri pentru o nouă repartiţie de 6.000 doze de la Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte vaccinarea gripală sezonieră, dr. Dana Negru a precizat că, până în prezent, au fost administrate 17.833 de doze de vaccin, rata de vaccinare fiind de 88,2%, în timp ce vaccinul pandemic a fost administrat doar la 4.384 de persoane.

Epidemiologul a susţinut că, până în prezent, au fost înregistrate reacţii adverse postvaccinale indezirabile în cazul a trei persoane la vaccinul sezonier şi una la cel pandemic. 'În toate cele patru cazuri evoluţia pacienţilor a fost favorabilă, vindecarea producându-se fără sechele', a spus Dana Negru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
La DSP Arad au ajuns 25.000 doze de vaccin antituberculos din Ungaria La Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad au ajuns joi, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin antituberculos din Ungaria.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.