Cele mai citite
 


Harghita: Nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Harghita au luat decizia să nu înfiinţeze nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1, întrucât medicii de familie pot să facă faţă solicitărilor.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat că în urma discuţiilor cu medicii de familie s-a ajuns la concluzia că nu este necesară înfiinţarea unui centru de vaccinare, întrucât aceştia pot să răspundă solicitărilor bolnavilor fără să fie supraaglomeraţi.

Potrivit sursei citate, cele 10.000 de doze de vaccin solicitate au fost trimise de Ministerul Sănătăţii şi se află în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică, de unde au început să fie preluate de medicii de familie.

Datele existente în acest moment arată că în Harghita s-au vaccinat aproape 6.500 de persoane, numărul de solicitări de imunizare crescând foarte mult în ultima perioadă.

Dr. Cornelia Miron a precizat că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns în judeţ la 108, jumătate dintre pacienţi fiind deja vindecaţi. Ultimul caz este al unui bărbat din zona Ciuc, care se află internat, în stare bună, la Spitalul de Boli Infecţioase din Miercurea Ciuc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: DSP a mai cerut 10.000 de doze de vaccin AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii alocare a încă 10.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, stocul iniţial fiind pe cale să fie epuizat.
Botoşani: Un singur punct de vaccinare anti-gripală în judeţ Autorităţile sanitare au deschis, marţi, singurul centru de vaccinare împotriva virusului AH1N1 din judeţul Botoşani. Acesta va funcţiona în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati' şi va fi deschis zilnic, între orele 12.00-14.00, cu posibilitatea de prelungire dacă sunt solicitări...
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Prahova: Peste 600 de persoane se imunizează zilnic la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti Ploieşti, 11 ian /Agerpres/ - Aglomeraţie fără precedent la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unde sute de prahoveni stau la coadă să se vaccineze împotriva virusului gripei noi.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Harghita: Vaccinul antitetanic lipseşte din toate spitalele din judeţ; DSP a epuizat şi stocurile de rezervă Miercurea Ciuc, 25 ian/Agerpres/- Vaccinul antitetanic lipseşte din toate spitalele harghitene, iar stocul de rezervă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) s-a epuizat, însă există speranţe că problema va fi rezolvată în această săptămână de Ministerul Sănătăţii.