Cele mai citite
 


Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, Constantin Dina, pacienţii sunt sub tratament de specialitate, iar starea lor de sănătate are o evoluţie bună, în condiţiile în care au şi alte afecţiuni cronice precum probleme respiratorii, cardiovasculare sau de obezitate.
Cursurile clasei de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, din municipiul Constanţa, unde învaţă adolescenta bolnavă, au fost suspendate joi pentru a se face dezinfecţia, efectuându-se, totodată, triajul epidemiologic al elevilor şi cadrelor didactice.
În judeţul Constanţa, numărul cazurilor confirmate de gripă nouă a ajuns la 115 şi au fost înregistrate cinci decese, printre victime fiind un bărbat din Ţăndărei.
Circa 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei.
Cele nouă centre de vaccinare au fost deschise, luni, în unităţi sanitare din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Hârşova, Cernavodă şi Năvodari, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
Dâmboviţa: Cinci noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în judeţ Cinci noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate, vineri, în judeţul Dâmboviţa, la trei elevi, un profesor şi un tânăr de 23 de ani, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Călăraşi: Şapte noi cazuri confirmate de gripă A/H1N1 Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, în judeţul Călăraşi, la şapte elevi a declarat, vineri, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
MS: 35 de noi cazuri de gripă A/H1N1 În ultimele 24 ore au fost înregistrate 35 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi trei decese la persoane cu afecţiuni cronice, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.