Cele mai citite
 


CICR trimite 40 de tone de medicamente şi echipamente medicale în Haiti
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va trimite joi 40 de tone de medicamente şi aparatură medicală în Haiti pentru a le veni în ajutor miilor de persoane rănite în timpul violentului seism care a lovit marţi ţara, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de AFP.
Cele 40 de tone, care vor fi transportate cu un avion de marfă, reprezintă 'echipamente medicale pentru îngrijirea bolnavilor răniţi în timpul conflictelor, precum şi echipamente de bază care să permită acoperirea îngrijirilor medicale pentru 10.000 de persoane timp de trei luni', a precizat purtătorul de cuvânt, Florian Westphal.

O echipă de 11 membri a CICR, dintre care doi vor fi însărcinaţi să repună în contact familiile separate, a părăsit Geneva joi dimineaţă, îndreptându-se spre capitala haitiană Port-au-Prince.

CICR intenţionează de asemenea să trimită în Haiti, 'în următoarele zile, un expert însărcinat cu identificarea cadavrelor', a mai precizat Westphal.

Comitetul, care lucrează în colaborare cu Federaţia Internaţională a Crucii Roşii, a realizat şi o pagină de internet menită să-i ajute pe haitieni să reintre în contact cu membrii familiilor lor cu care nu au mai reuşit să ia legătura după cutremurul cu magnitudinea de 7 care este posibil să se fi soldat cu peste 100.000 de morţi.

Pagina web creată, www.icrc.org/familylinks, conţine deja mai multe sute de nume de haitieni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Violenţele şi jafurile se înmulţesc în Haiti, atenţionează Crucea Roşie 'Incidentele violente şi jafurile se înmulţesc, în acelaşi timp cu disperarea tot mai mare' în rândul supravieţuitorilor care suferă de foame şi de sete în urma cutremurului care a lovit săptămâna trecută Haiti, a precizat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), într-un comunicat, relatează...
ONU vrea să transforme stadionul din Port-au-Prince în spital de campanie ONU analizează împreună cu autorităţile din Haiti posibilitatea de a utiliza stadionul naţional din Port-au-Prince pentru instalarea unui spital de campanie în care vor lucra echipe medicale internaţionale, transmite vineri Efe.
ONU şi Crucea Roşie consideră că reconstrucţia statului Haiti va dura ani de zile Toate agenţiile umanitare ale Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii, alături de Semiluna Roşie, au estimat, marţi, că procesul de reconstrucţie şi de dezvoltare a statului Haiti va dura ani de zile, transmite EFE. Aceste aprecieri au fost făcute în contextul în care...
Medicii Lumii: seism social în Haiti, dacă nu continuă furnizarea de ajutoare Paris, 10 ian /Agerpres/ - Organizaţia Medecins du Monde (MdM, Medicii Lumii) a avertizat, luni, că - la un an de la cutremurul care a devastat statul Haiti - există posibilitatea 'reală' de a se produce un nou seism, de data aceasta cu caracter social, în cazul în care comunitatea internaţională nu...
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.