Cele mai citite
 


Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.
Cu toate că în judeţ au ajuns 80.000 de doze, doar circa 19.000 de persoane s-au vaccinat, celelalte aflându-se în frigiderele medicilor de familie sau de spital.
Deputatul Horia Cristian, secretarul Comisiei de Sănătate a Parlamentului, a declarat pentru AGERPRES că nu-şi explică de ce continuă să se trimită atâtea doze în plus, când aproape 60.000 sunt neutilizate.
'Probabil că medicii de familie fac solicitări, gândindu-se la elanul oamenilor de a se vaccina, la sfârşit de săptămână şi nu vor să fie nepregătiţi. Totuşi, nu-mi explic de ce zeci de mii de doze de vaccin zac prin frigidere', a spus Cristian.
Autoritatea de Sănătate Publică Timiş spune că nu face altceva decât să înainteze Ministerului Sănătăţii lista cu solicitările medicilor şi să distribuie vaccinul spre solicitant. Vaccinul va fi distribuit medicilor de familie, medicilor din cabinetele şcolare şi medicilor din centrele de vaccinare.
În Timiş s-au înregistrat 130 de cazuri de infectare cu virusul AH1N1, dintre care patru decese. Centrele de vaccinare din Timişoara, s-au amenajat la Spitalul Clinic Judeţean, la Spitalul Municipal şi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', la care se adaugă centrul suplimentar de vaccinare din Complexul Studenţesc. În judeţ au fost amenajate centre de vaccinare în unităţile sanitare din Lugoj, Deta, Făget, Jimbolia, Sînnicolau Mare, Ciacova şi Buziaş.
În judeţ, sunt peste 400 de medici de familie şi 100 de spital, care au putut solicita vaccinul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: ASP a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Timiş: DSP a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...