Cele mai citite
 


Hunedoara: Cursuri suspendate după confirmarea unui caz de gripă nouă
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cursurile unei clase de la Şcoala generală numărul 7, din Petroşani, au fost suspendate, joi, pentru 24 de ore, după ce un copil de 9 ani s-a îmbolnăvit de gripă nouă, iar diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.
'Am informat Inspectoratul şcolar despre acest caz, iar cursurile clasei a treia au fost suspendate pentru 24 de ore. În acest timp se va efectua dezinfecţia spaţiilor de învăţământ prin grija administraţiei locale', a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
În judeţul Hunedoara au mai fost confirmate, joi, cinci cazuri de gripă nouă, dintre care două în zona municipiului Deva, iar celelalte trei în zona municipiului Petroşani.
Pe de altă parte, în judeţ continuă vaccinarea împotriva virusului A/H1N1, peste 16.000 de persoane fiind imunizate. În reţeaua sanitară şi la medicii de familie au fost distribuite, până joi, 41.000 de doze de vaccin, dintre care 25.000 de doze numai în această săptămână, ca urmare a solicitărilor venite din partea populaţiei.
De la începutul pandemiei, 152 de hunedoreni s-au îmbolnăvit de gripă nouă, 115 cazuri fiind confirmate prin analize de laborator. Doi bărbaţi, cu vârstele de 41 şi 51 ani, din Hunedoara şi Petroşani, au decedat din cauza bolii, victimele suferind însă şi de alte afecţiuni cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Hunedoara: Un nou deces din cauza gripei noi Deva, 8 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 51 de ani, din Petroşani, diagnosticat cu gripă nouă, a murit din cauza bolii în Spitalul de Urgenţă din localitate, după ce a fost nevoie să fie intubat în secţia de reanimare a unităţii sanitare.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Constanţa: Cursuri suspendate la un liceu, după confirmarea unui caz de gripă nouă Alte trei cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Constanţa în ultimele 24 de ore, unul dintre ele la o elevă, numărul total al bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 30.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate solicită suplimentarea vaccinurilor împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat, joi, suplimentarea dozelor de vaccin împotriva gripei noi cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul iniţial, de 16.100 doze, este aproape de epuizare.