Cele mai citite
 


OMS se apără: Pandemia de gripă A nu este o farsă
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a calificat, joi, drept 'iresponsabile', 'inexacte din punct de vedere istoric' şi 'incorecte din punct de vedere ştiinţific' acuzaţiile conform cărora pandemia de gripă A ar fi fost un fel de 'farsă' sau că OMS a exagerat gravitatea problemei, transmite Efe.
Responsabilul cu lupta împotriva gripei AH1N1 din cadrul OMS, Keiji Fukuda, a subliniat că astfel de acuzaţii sunt, totodată, 'lipsite de respect' faţă de cei care au suferit de forme grave ale acestei infecţii şi, mai ales, faţă de cele 13.000 de persoane care au decedat din cauza bolii.

Expertul a subliniat, categoric, că lumea 'se află într-adevăr în faţa unei pandemii', care se defineşte, în principal, prin extinderea sa geografică, mai mult decât prin nivelul de gravitate. Fukuda a amintit faptul că în aprilie 2009 virusul era detectat în circa 10 ţări şi teritorii, pentru ca numărul acestora să ajungă la 74 în iunie şi la 120 în iulie.

Fukuda a negat, totodată, faptul că OMS ar fi schimbat definiţia dată pandemiei pentru a face să pară că propagarea virusului AH1N1 ar fi corespuns unui astfel de fenomen. În plus, au fost respinse insinuările şi acuzaţiile directe legate de o posibilă înţelegere cu industria farmaceutică, astfel încât aceasta să poate vinde mai multe vaccinuri şi medicamente pentru combaterea gripei A.

Referitor la situaţia unor ţări occidentale, care au cumpărat zeci de milioane de doze de vaccin temându-se de ceea ce poate fi mai rău, iar acum dispun de cantităţi enorme care nu au fost folosite, Fukuda a precizat că nicio ţară nu a cerut un sfat din partea OMS cu privire la 'câte vaccinuri ar trebui cumpărate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va trimite ţărilor sărace vaccinuri împotriva gripei pandemice Londra, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să înceapă expedierea de vaccinuri împotriva gripei porcine către Azerbaidjan, Afganistan şi Mongolia, a declarat miercuri consilierul special al directorului general al OMS, dr. Keiji Fukuda, citat de AP.
OMS va supune unei evaluări externe modul cum a gestionat pandemia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, marţi, că va supune unei evaluări externe modul în care a acţionat în faţa pandemiei de gripă A, răspunzând astfel criticilor şi acuzaţiilor conform cărora ar fi avut o înţelegere secretă cu industria farmaceutică în ceea ce priveşte gestionarea acestei...
Gripa A, OMS şi transparenţa Madrid, 18 ian /Agerpres/ - Odată intrată în remisie pandemia gripei A se pune sub semnul îndoielii rolul OMS, chiar dacă ameninţarea s-a dovedit reală. Pe măsură ce pandemia bate în retragere încep să reapară criticile privind modul în care a gestionat apariţia acestui virus Organizaţia Mondială a Sănătăţii...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Evoluţia pandemiei de gripă rămâne imprevizibilă, susţine OMS Evoluţia pandemiei de gripă A rămâne imprevizibilă, putându-se transforma într-un tip de infecţie uşoară, sau, din contră, să devină mai periculoasă, a afirmat, joi, directorul-adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda, citat de Efe.