Cele mai citite
 


Guvernul britanic şi-a cerut scuze de la victimele talidomidei
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul britanic şi-a cerut, joi, scuze în Parlament de la victimele talidomidei, medicament administrat în anii '50 ai secolului trecut pentru a diminua greţurile provocate de sarcină, dar care provoacă malformaţii la făt, transmite Efe.
Într-o declaraţie făcută în Camera Comunelor, ministrul adjunct al Sănătăţii, Mike O'Brien, a afirmat că guvernul doreşte să-şi exprime 'cele mai sincere regrete' faţă de toţi cei care au suferit efectele devastatoare ale medicamentului (Thalidomide), care a fost pus în vânzare în 1956 şi a fost interzis în 1961, după descoperirea problemelor pe care le cauza.

În acelaşi timp, O'Brien a confirmat faptul că guvernul britanic va aloca 20 de milioane de lire (22,4 milioane de euro) către Thalidomide Trust, o organizaţie care ajută 466 de victime.

'Recunoaştem dificultăţile fizice şi emoţionale cu care s-au confruntat copiii afectaţi şi familiile acestora, în urma administrării medicamentului, dar şi provocările cărora mulţi sunt nevoiţi să le facă faţă zi de zi', a spus O'Brien.

În anii '60, producătorul britanic al medicamentului, Distillers Biochemicals, a alocat 28 de milioane de lire (31 milioane de euro) drept compensaţii după bătălia legală demarată de familiile celor afectaţi. Majoritatea persoanelor afectate s-au născut fără braţe sau picioare, ori cu absenţa unuia dintre membre, iar mulţi alţii au, de asemenea, probleme cu rinichii, auzul şi vederea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
O sarcina sanatoasa, o familie fericita! - Noi metode pentru depistarea Sindromului Down Miercuri, 9 mai, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Hotelul Novotel, jurnalistii din presa medicala si generalista au primit informatii corecte despre cea mai performanta metoda din acest moment pentru depistarea Sindromului Down in primele luni de sarcina. Demersul acestei conferinte de presa...
VIRUSUL ZIKA Malformaţii severe la copii şi alte probleme implicate de infecţie Oamenii de ştiinţă apreciază că există o legătură "extrem de probabilă" între virusul Zika şi microcefaliile înregistrate în America Latină şi Caraibe, însă rămân destule necunoscute în legătură cu felul în care fetusul este afectat de virus. AFP a solicitat opinia profesorilor Jean-Francois Delfraissy...
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...
Analize medicale recomandate pentru monitorizarea evolutiei in sarcina normala Monitorizarea prenatala a femeilor gravide are drept scop depistarea sarcinilor cu risc crescut. In acest fel rata morbiditatii şi mortalitatii poate fi redusa substantial. In acest articol va vom prezenta protocolul de screening pentru monitorizarea evoluţiei în sarcina normală.
Cele mai frecvente greseli in timpul sarcinii Sarcina este fara indoiala una dintre cele mai fericite perioade pentru o femeie, insa transformarile fizice, schimbarile hormonale, dar si noutatea experientei in sine atrag de multe ori dupa sine o multitudine de sfaturi si informatii care se pot dovedi coplesitoare chiar si pentru cele mai...