Cele mai citite
 


Alba: Cinci decese din cauza gripei noi
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie şi un bărbat din Alba, care sufereau de diabet, respectiv de obezitate şi hipertensiune arterială, au decedat după ce au contractat virusul A/H1N1, ridicând la cinci numărul persoanelor care au murit în judeţ pe fondul îmbolnăvirii cu gripă nouă.
Celelalte trei decese au fost înregistrate în rândul unor bărbaţi de vârstă medie, care sufereau de boli asociate. Cea de-a patra victimă, o femeie bolnavă de diabet, a murit săptămâna trecută, iar cel mai recent deces a fost înregistrat marţi, un bărbat de 55 de ani, din Petreşti. Confirmarea faptului că cele două persoane au suferit şi de gripă de tip nou a fost dată publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba doar joi.
Numărul îmbolnăvirilor cu gripă nouă a ajuns în judeţ la 79.
Pe de altă parte, în judeţul Alba s-au vaccinat antigripal peste 13.000 de persoane, din care 10.000 doar în ultima săptămână. După ce, la sfârşitul lunii noiembrie, DSP Alba a primit un stoc de peste 17.000 de doze de Cantgrip, luni au mai fost primite încă 10.000 de vaccinuri. Conducerea DSP a mai solicitat, miercuri, încă 10.000 de doze, dar, potrivit directorului Adrian Teodoru, nu s-a primit încă niciun răspuns în acest sens din partea Ministerului Sănătăţii.
De subliniat că din cele două mii de doze repartizate structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, o mie de doze au fost redistribuite către Spitalul Judeţean Alba, pentru imunizarea persoanelor care vor să-şi facă din proprie iniţiativă acest vaccin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: De la începutul pandemiei - 6 decese din 81 de îmbolnăviri cu gripă nouă De la începutul pandemiei de gripă cu virus A/H1N1, în judeţul Alba au fost înregistrate şase decese, ceea ce înseamnă că 7,4% din îmbolnăviri s-au soldat cu moartea pacienţilor.
Alba: Încă un deces de gripă nouă, la un bărbat care suferea de diabet Încă un deces din cauza gripei noi a fost înregistrat în judeţul Alba, la un bărbat cu afecţiuni asociate, după ce în luna decembrie două persoane au murit după ce au contractat boala.
Alba: Mulţi medici de familie au rămas fără vaccin antigripal, în urma solicitărilor din ultimele zile Mulţi dintre medicii de familie din Alba Iulia şi-au epuizat stocurile de vaccin antigripal în urma solicitărilor care au crescut substanţial în ultimele zile, fiind făcute în acest sens demersuri la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru suplimentarea dozelor până la începutul săptămânii viitoare...
Un nou deces cauzat de virusul A/H1N1 Cel de-al 66-lea deces cauzat de gripa nouă în ţara noastră a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, a informat un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, miercuri, AGERPRES.
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Alba: Alţi patru adulţi diagnosticaţi cu gripă nouă Trei adulţi din Alba Iulia şi unul oraşul Abrud au fost confirmaţi, sâmbătă, cu gripă de tip nou, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 înregistrate în judeţul Alba ridicându-se la 55.