Cele mai citite
 


MECTS: Vaccinarea împotriva gripei noi se face cu acordul reprezentantului legal al minorului
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a anunţat inspectoratele şcolare generale că vaccinarea minorilor împotriva gripei noi se face numai cu acordul reprezentantului legal al acestora.
Decizia a fost luată în temeiul prevederilor art. 12 pct. 1, art. 24 pct. 2 lit. e) din Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului şi art. 5 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de minister, vaccinarea şcolarilor şi a preşcolarilor împotriva virusului A/H1N1 nu este obligatorie.
Ministerul Sănătăţii a anunţat extinderea campaniei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le-a atras atenţia inspectorilor şcolari generali să efectueze demersurile necesare pentru informarea unităţilor şcolare şi a reprezentanţilor legali ai elevilor în privinţa campaniei de vaccinare.
'Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului vor colabora cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, care au anunţat că estimează începerea campaniei de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani din luna februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului va aproba vaccinul', precizează comunicatul MECTS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Prahova: Doar 15% dintre liceeni s-au vaccinat împotriva virusului A/H1N1 Cu doar două zile înaintea finalizării primei etape din calendarul de imunizarea a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, doar 15% dintre liceeni au acceptat vaccinarea, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat împotriva gripei noi Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a vaccinat luni, la Academia Europeană HIV/SIDA împotriva gripei noi.
Streinu-Cercel a controlat o serie de cabinete ale medicilor de familie din Bucureşti Bucureşti, 12 ian /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a precizat, marţi, că nu au fost descoperite nereguli la cabinetele medicilor de familie din unele zone din Bucureşti în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei împotriva gripei noi.