Cele mai citite
 


Suspiciune de A/H1N1 în cazul decesului unui tânăr din Fălticeni
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr din Fălticeni a murit, miercuri, la câteva ore după internarea în Secţia de Boli Infecţioase de la Fălticeni, existând suspiciunea de gripă nouă.
Tânărul de 25 de ani a decedat în Spitalul Municipal Fălticeni, în urma unui infarct postero-septal, cauzat de o miocardită virală, primele suspiciuni ale medicilor de aici îndreptându-se către virusul A/H1N1. Au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză Institutului Cantacuzino, pentru a vedea dacă pacientul avea gripă pandemică.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, tânărul s-a prezentat la unitatea medicală, miercuri, în jurul orei 11,30, acuzând dureri în piept. Pacientul avea febră 37,2 şi suferise anterior o viroză respiratorie. A fost internat în Secţia de boli infecţioase a spitalului fălticenean şi supus tratamentului, dar în cursul serii starea lui s-a agravat, fiind înregistrat cu tensiune zero şi tulburări de ritm cardiac. Medicul cardiolog a încercat resuscitarea, dar acesta a decedat în jurul orei 20,00.
Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, joi, că examenul anatomo-patologic a relevat faptul că tânărul suferea de miocardită virală, decesul survenind în urma infarctului.
Lăzăreanu a spus că miocardita este o afecţiune inflamatorie a miocardului şi este cauzată, de obicei, de o infecţie virală, dar este puţin probabil să fi fost vorba de virusul pandemic.
'Eu sunt convins că nu e A/N1H1. N-am auzit ca virusul să aibă atingere cardiacă. În niciunul dintre cazurile de până acum nu a fost aşa ceva', a spus Lăzăreanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.
Suceava: Încă o şcoală închisă din cauza gripei noi Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat că Şcoala Specială 'Sfântul Andrei' din Gura Humorului a fost închisă temporar, începând de luni, după ce în această unitate de învăţământ au fost confirmate câteva cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Carantină la gripa nouă în Centrul de reabilitare Sasca DSP Susceava a dispus intrarea în carantină a Centrului de Reabilitare Sasca, după ce doi asistaţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.