Cele mai citite
 


Un nou test de diagnoză a cancerului ovarian a fost aprobat în Europa
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

Un nou instrument de diagnoză care poate determina riscul ca un nodul pelvian să se transforme într-o tumoră malignă, este disponibil în Europa, informează PRNewswire.

Acest nou test, denumit ARCHITECT HE4, a fost conceput de laboratoarele americane Abbott, din Illinois şi constă într-un simplu examen de sânge ce va putea depsita din timp cazurile de cancer ovarian epitelial, cea mai periculoasă formă de cancer ovarian.

Oameni de ştiinţă au demonstrat că acest nou sistem de diagnoză, combinat cu alte teste, precum CA125, poate estima cu multă precizie riscul apariţiei de cancere ovariene la femeile pre sau post-menopauză, care au nodului în zona pelviană.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Cercetări Oncologice, doar 46% dintre femeile cu cancer ovarian supravieţuiesc la 5 ani după fixarea diagnosticului. Dacă boala este însă depistată mult mai devreme, rata de supravieţuire ar putea urca la 94%.

Noul test îi va ajuta pe medici să determine şi care este cea mai bună metodă de tratament pentru cazurile depistate.

Cancerul ovarian se află pe locul cinci în clasamentul mortalităţii din cauze oncologice la femei. Aproximativ o femeie din 72 se îmbolnăveşte de cancer ovarian. Femeile aflate în perioada de post-menopauză întâmpină cel mai ridicat risc de îmbolnăvire.

Notare
Comentarii
de CRUCIAT IOANA
Ma aflu imtr-o situatie delicata si caut cat mai multe informatii despre cancerul ovarian. Am o intrebare: in Romania se poate face analiza ARCHITECT HE4 si daca da, unde anume? V a multumesc.

de oana13
intra pe site - abbottdiagnostics.com.au/products/Instruments_by_Platform/roma.cfm

eu am facut acesta analiza la synevo.
multa bafta

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CHMP recomanda aprobarea in Uniunea Europeana pentru Avastin in cancerul ovarian recurent, rezistent la chimioterapia pe baza de platina Avastin este primul medicament biologic care a primit opinia pozitiva a CHMP pentru tratamentul pacientelor cu forma de cancer ovarian cel mai dificil de tratat
Testul Papanicolau poate depista şi alte forme de cancer în afară de cel de col uterin Testul pentru depistarea cancerului de col uterin, cunoscut sub denumirea de testul Papanicolau sau 'Pap', se pare că poate de asemenea detecta cancerul ovarian şi cel de endometru, potrivit unui studiu clinic pilot publicat în ediţia de miercuri a revistei americane 'Science Translational Medicine'...
CANCERUL OVARIAN Cancerul ovarian este o boală gravă, dar care rămane de cele mai multe ori ascunsă, neavând simptome specifice în fază incipientă, ceea ce face diagnosticarea precoce foarte dificilă.
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian La 8 mai, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, oferindu-se astfel oportunitatea de a intensifica informarea cu privire la această boală.
O analiză de sânge poate detecta cu o precizie de 86 % cancerul ovarian O simplă analiză de sânge poate detecta în proporţie de 86 % cancerul ovarian cu o mai mare precizie decât orice diagnostic actual, potrivit unui studiu publicat marţi de revista britanică Journal of Clinical Oncology, citată de EFE.
LynparzaTM (Olaparib) aprobat in Uniunea Europeana ca primul medicament dintr-o noua clasa de molecule pentru tratamentul cancerului ovarian avansat la paciente cu mutatie genetica BRCA patogena LynparzaTM (olaparib) a primit in decembrie 2014 autorizatia de punere pe piata din partea Comisiei Europene. Acesta este primul tip de tratament de intretinere la paciente adulte cu recidiva de carcinom ovarian seros epitelial de grad inalt cu mutatia BRCA (germinala si/sau somatica), neoplazie de...