Cele mai citite
 


Cseke Attila: Finanţarea sistemului sanitar va trebui regândită
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că finanţarea sistemului medical va trebui regândită.
El a susţinut că nu este corect ca două spitale de aceeaşi categorie să aibă o finanţare diferită. În acest sens, este necesară o clasificare mai clară a spitalelor iar decontarea serviciilor medicale trebuie să fie mai echitabilă, a apreciat Cseke Attila.

'Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă. Sunt spitale care au resurse profesionale, ar putea să se dezvolte, dar din cauza acelui coeficient pe care îl moştenesc de ani de zile nu se pot dezvolta, deşi ar avea capacitate. Pe de altă parte, alte spitale, cu o capacitate mai redusă sau care nu desfăşoară o activitate atât de complexă, au o finanţare poate mai mare' - a arătat ministrul.

În opinia sa, se impune o cheltuire mai eficientă a resurselor alocate sistemului.

'Acest lucru este legat, în ansamblu, de eficientizarea cheltuirii banului public, pentru că este evident că se scurg prea mulţi bani din sistemul sanitar. Sigur că nu avem suficienţi bani, dar una dintre măsuri pentru a avea mai mulţi bani este eficientizarea resurselor şi aducerea cât mai multor bani în sistem' - a subliniat ministrul Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii a inaugurat noua Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat duminică după-amiază, noua Unitate de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe, din Constanţa.
Cseke Attila doreşte un parteneriat 'corect' cu lucrătorii din sistemul sanitar Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Medicina de familie este poarta de intrare în sistemul medical românesc şi practic primul sector reformat real în sistemul sanitar, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, prezent la prima Conferinţă a Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, care...
Cseke Attila: Vor fi luate şi măsuri nepopulare în domeniul sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că una dintre măsurile nepopulare care vor fi luate va fi schimbarea modului de finanţare şi de decontare a serviciilor medicale la spitale.