Cele mai citite
 


Conservarea componentei strategice nucleare, prioritatea nr.1 a Rusiei în 2010 (Medvedev)
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev a trasat joi principalele sarcini ale Ministerului rus al Apărării pe anul 2010, acestea fiind menţinerea forţelor strategice de descurajare nucleară, retehnologizarea armatei şi asigurarea militarilor cu locuinţe, relatează Interfax.
'Conservarea componentei strategice nucleare trebuie să fie prioritatea nr.1 a instituţiei de apărare' - a subliniat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu ministrul apărării Anatoli Serdiukov. În replică, Serdiukov a spus că indiferent de reformele care se aplică în prezent în armata rusă, forţele de descurajare nucleară rămân o prioritate.

Îmbrăcat în uniformă de camuflaj, însoţit de ministrul apărării, Medvedev a inspectat joi poligonul 'Vâstrel' ('Împuşcătura') dintr-o suburbie a Moscovei, unde i s-au demonstrat noile echipamente militare ce au intrat sau vor intra în dotarea armatei ruse, între care maşini blindate destinate transportului de militari, construite pe baza maşinilor grele civile 'KamAZ', precum şi vehicule multifuncţionale concepute pentru transportul de persoane şi armament, din clasa 'Tigru' din dotarea trupelor speciale.

Şeful instituţiei de apărare a Rusiei i-a explicat preşedintelui Medvedev de ce aceste vehicule sunt destinate doar forţelor speciale şi nu întregii armate. Motivul este că motoarele sunt de fabricaţie americană, a spus Anatoli Serdiukov, care l-a asigurat pe preşedintele Medvedev că specialiştii ruşi lucrează în prezent asupra unui proiect de motor de aceeaşi capacitate cu cele americane.

Cu această ocazie, preşedintele rus a subliniat necesitatea de a 'continua achiziţionarea de echipamente militare şi armament din străinătate, inclusiv arme de calibru mic. 'Avem nevoie să avansăm şi să creăm arme de calibru mic moderne, eficiente şi economice' - a spus Dmitri Medvedev.

Ministrul Serdiukov a comunicat că anul trecut instituţia a redus cu 20% lucrările de reparaţii ineficiente şi din banii economisiţi a cumpărat 43 de avioane şi 41 de elicoptere noi.

În acelaşi timp, comandantul forţelor spaţiale, generalul Oleg Ostapenko a declarat joi că Rusia este capabilă să răspundă la eventualele ameninţări din spaţiu. El a spus că mijloacele de alertă în cazul unui atac cu rachete au înregistrat lansarea rachetei chineze la 11 ianuarie. Media occidentale au comunicat că la 11 ianuarie mijloacele americane de supraveghere au fixat lansarea a două rachete de pe teritoriul Chinei şi coliziunea dintre ele în afara atmosferei.

'Deşi nu am fost informaţi, noi am urmărit desfăşurarea evenimentului' - a remarcat generalul rus, indicând că în Extremul Orient rus există un radar de avertisment în caz de atac cu rachete ce va cât de curând modernizat.

'Pe viitor, ne-am propus să instalăm câteva staţii-radar care să acopere întregul teritoriu al Federaţiei Ruse' - a afirmat comandantul forţelor spaţiale ruse, adăugând că în a doua jumătate a anului 2010 urmează să funcţioneze la capacitate maximă radarul de lângă Armavir (sudul Rusiei), care a fost pus în funcţiune în februarie anul trecut cu titlu de test. Radarul de la Armavir compensează pierderea informaţiilor transmise de două radare din Ucraina (Mukacevo şi Sevastopol), după ce Rusia a anulat în 2008 un acord datând din 1992 cu privire la cele două radare ucrainene, motivând că sistemele sunt învechite, iar o colaborare în acest domeniu cu o ţară care aspiră să se integreze în NATO este de 'neimaginat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De Ziua Internațională a Prematurității, Dorna și Salvați Copiii anunță dotarea a încă 15 maternităţi cu echipamente de specialitate În cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, Dorna, împreună cu organizația Salvați Copiii, au dotat, pe parcursul anului 2014, încă 15 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur.
Mircea Duşa: Am încurajat medicii militari găsească noi concepte privind politicile sanitare în domeniu Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat miercuri, în deschiderea celei de-a XIX-a ediţii a Congresului Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis' de la Târgu Mureş, că în contextul schimbării situaţiei de securitate din vecinătatea...
O nouă promisiune îndeplinită: IHS deschide porţile noului Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Craiova - Terapii integrate pentru pacienţi cu Boală Cronică de Rinichi International Healthcare Systems (IHS), companie membră a grupului SofMedica, a inaugurat astăzi noul sediu al Centrului de Nefrologie şi Dializă din Craiova. Acesta a fost conceput din start pentru a răspunde nevoilor specifice ale unui număr în creştere de pacienţi, dintr-un mare municipiu...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
CJ Cluj a alocat peste 11 milioane de lei pentru reparaţii şi dotări la opt spitale Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a alocat, în şedinţa de vineri, suma de 11 milioane de lei pentru dotarea spitalelor cu aparatură medicală, dar şi pentru efectuarea unor reparaţii la mai multe unităţi sanitare. Cea mai mare sumă, respectiv 2,4 milioane de lei, a fost repartizată Spitalului Clinic de Urgenţă...
Dorna, Salvați Copiii și Simona Halep te invită să donezi timp pentru viața copiilor născuți prematur Campania Grijă pentru Copii, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, intră în cel de-al patrulea an de existență. Cu susținerea Simonei Halep, proiectul le adresează românilor o nouă provocare în 2016, aceea de a dona timp, pentru a oferi o șansă la viață...