Cele mai citite
 


Tulcea: Al doilea deces cauzat de gripa nouă
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Tulcea a înregistrat cel de-al doilea caz de deces, de la începutul sezonului rece, apărut pe fondul unor complicaţii din cauza virusului AH1N1.
Directoarea adjunctă a ASP, Anca Secărea, a declarat vineri că tulceanul, în vârstă de 38 de ani, nu era vaccinat împotriva gripei, debutul bolii înregistrându-se pe data de 3 ianuarie.

'Bărbatul a fost internat la Secţia Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea, probele prelevate de la pacient fiind transmise Institutului Cantacuzino pe data de 12 şi confirmate joi, 14 ianuarie', a precizat Anca Secărea.

Potrivit ASP, până în prezent au fost confirmate 35 de cazuri de gripă nouă, 27 dintre acestea fiind înregistrate în mediul urban, iar opt în mediul rural. Din acestea, 32 de cazuri au fost vindecate, două au o evoluţie bună iar un singur caz a evoluat cu o formă clinică severă până la deces.

Până în prezent, 4.641 de persoane au fost imunizate împotriva gripei noi, dintre care 3.107 în ultima săptămână.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Gripa nouă a cauzat al şaselea deces în judeţul Suceava Judeţul Suceava a înregistrat al şaselea caz de deces cauzat de gripa nouă.
Tulcea: Primul deces din judeţ, cauzat de gripa nouă O femeie de 42 de ani din judeţul Tulcea a murit, marţi, după ce a contactat virusul AH1N1, acesta fiind primul caz de acest gen înregistrat în judeţ.
Brăila: Complicaţii apărute la un caz de gripă nouă O femeie de 55 de ani din Brăila, diagnosticată cu gripă nouă, a fost internată trei zile la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece prezenta complicaţii medicale.
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.