Cele mai citite
 


Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi la riscurile generate de consumul de droguri.
'Primul penitenciar unde educatorii pentru sănătate ai Fundaţiei Alături de Voi România - Centrul Mureş şi-au propus să susţină campanii de informare, educare, conştientizare pe tema HIV/SIDA şi consumul de droguri este penitenciarul Târgu Mureş. Pentru vineri au fost planificate sesiuni cu persoanele private de libertate care doresc să obţină mai multe informaţii din acest domeniu. Se vor transmite informaţii de bază privitoare la transmiterea infecţiei cu HIV, modalităţile de prevenire a infectării cu HIV, statistici naţionale şi mondiale, consumul de droguri şi riscurile sale etc.' - a declarat Carmen Speranţa Ciulea, directorul Centrului Mureş al ADV.

Potrivit acesteia, tinerii din penitenciarul Târgu Mureş vor vedea filmul 'Oameni între oameni', care exemplifică aspectele psihosociale ale îmbolnăvirii cu HIV/SIDA, spoturi pentru combaterea discriminării persoanelor seropozitive şi a consumului de droguri şi spoturi pentru încurajarea unui comportament sexual fără riscuri.

'Persoanele private de libertate vor fi încurajate să îşi facă testul HIV, fiind o categorie cu risc crescut de a contacta această infecţie', a subliniat Ciulea.

Acţiunea face parte din 'Iniţiativa 38 - proiect de prevenire HIV/SIDA în penitenciare', finanţat prin Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, TBC şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal.

În 2010, specialiştii ADV România vor lucra în 16 penitenciare din ţară - Aiud, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Galaţi, Gherla, Focşani, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Poarta Albă, Tichileşti, Târgu Mureş, Târgu Ocna, Tulcea şi Vaslui.

'Până în data de 30 iunie 2010, data finalizării proiectului, estimăm că vor primi informaţii despre HIV/SIDA, prevenirea consumului de droguri şi transmiterii infecţiilor sexuale aproximativ 5.000 persoane private de libertate', a susţinut Carmen Speranţa Ciulea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Iulian Petre (UNOPA): Ne confruntăm cu o explozie a cazurilor de infecţie cu HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile Preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Iulian Petre, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România se confruntă cu o explozie a cazurilor de infecţie cu HIV/SIDA în rândul consumatorilor de droguri injectabile, în...
Vaslui: A fost lansat un proiect pentru îmbunătăţirea integrării sociale şi profesionale a tinerilor Fundaţia "Alături de Voi" România, în calitate de promotor, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASPC) Vaslui şi Iaşi, Asociaţia Alternative Sociale, Asociaţia Salvaţi Copiii, Fundaţiile Cote, Bethany, Star of Hope Romania şi World Vision Romania - Iaşi...
Suntem în pragul unei epidemii de infecţie cu HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile (ONG) Preşedinta Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS), Maria Georgescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş (nord-vest de Bucureşti), că ne aflăm în pragul unei epidemii de infecţie cu HIV, care poate izbucni în rândul consumatorilor de droguri injectabile.
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...