Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Mii de cazuri pentru medicii de la Ambulanţă
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 15 ian /Agerpres/ - Medicii de la Serviciul de Ambulanţă din Reşiţa au avut fiecare, în medie, circa 30 de intervenţii zilnic în 2009.
La cele peste 38.000 de solicitări de pe parcursul anului trecut, au acţionat doar trei medici, acesta fiind personalul Serviciului de Ambulanţă din Reşiţa. Dintre acţiunile la care au fost solicitaţi să intervină în 2009, aproape 20.000 au fost cazuri de gradul I şi 0, ceea ce înseamnă risc mare.
În cele mai grave situaţii, cei trei medici au fost nevoiţi să se mobilizeze şi să ceară sprijinul şi altor instituţii de prim ajutor, cum ar fi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' şi Serviciul Judeţean Salvamont Caraş-Severin.
În mod normal, municipiul Reşiţa ar trebui să aibă minimum zece medici la Serviciul de Ambulanţă.
'Din păcate, din lipsă de fonduri, Serviciul de Ambulanţă este nevoit să funcţioneze cu personalul pe care îl are. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin mai are trei medici la Caransebeş şi unul în oraşul-staţiune Băile Herculane, numărul de cadre medicale este foarte mic însă şi pentru aceste oraşe, raportat la intervenţiile pe care le au' - a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, Cosmin Librimir. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Au crescut solicitările la Serviciul de Ambulanţă din cauza caniculei Serviciul de Ambulanţă din judeţul Caraş-Severin a înregistrat, miercuri şi joi peste 50 de cazuri de lipotimii ori de tensiune arterială mărită, cauzate de caniculă.
Caraş-Severin: Prefectul solicită instituţiilor abilitate măsuri specifice perioadei de caniculă Prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a solicitat, joi, în şedinţa ordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să asigure personal suficient pentru preluarea cazurilor care necesită intervenţii de urgenţă sau spitalizare, iar In...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Şase judeţe sub cod portocaliu: caniculă, ploi răcoroase şi solicitări la ambulanţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru duminică şi luni o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, însă în prima zi lucrurile au evoluat uşor diferit faţă de prognoză, astfel că în unele zone s-au înregistrat o răcire a vremii pe fondul...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...