Cele mai citite
 


'Cercetarea translaţională', simpozion organizat de Fundaţia Nicolae Cajal
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - 'Cercetarea translaţională' constituie tematica celui de-al V-lea simpozion 'Academician Nicolae Cajal', care va fi organizat de Fundaţia Nicolae Cajal împreună cu Institutul Clinic de Transplant Hepatic Fundeni şi Institutul de Virusologie 'Şt. S. Nicolau', în perioada 14-16 aprilie, la Biblioteca Academiei Române.
'Cercetarea translaţională' este o temă de actualitate şi de impact major pentru cercetarea clinică, scopul său fiind acela de a dezvolta noi terapii celulare. Cercetarea translaţională permite transpunerea descoperirilor cercetătorilor din laborator în aria clinică, pentru a fi folosite în studii şi, de asemenea, permite folosirea în cercetare a datelor acumulate pe parcursul desfăşurării diverselor studii clinice.
Evenimentul se bucură de prezenţa celor mai buni specialişti atât din ţară, cât şi din străinătate, precum: prof. dr. Irinel Popescu (România), prof. dr. Dan Duda (Statele Unite ale Americii), cercetător, participant la decodificarea celor mai ascunse secrete ale cancerului, prof. dr. Ştefan Constantinescu (Bruxelles), conducător al Unităţii pentru Studiul Semnalizării Celulare din Institutul Ludwig pentru Cercetare a Cancerului & Institutul Christian De Duve de Patologie Celulară, Universitatea Catolică Louvain, prof. dr. Vladimir Lazăr, director al Centrului Genomic al Institutului Gustave Roussy, Franţa, cel mai mare institut oncologic din Europa.
Fundaţia Nicolae Cajal este o asociaţie înfiinţată de Irina Cajal Marin, scopul său fiind să întreţină, să continue şi să dezvolte ceea ce a început academicianul Nicolae Cajal. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Irinel Popescu: Forumul Român al Sănătăţii arată că România este conştientă de semnificaţia integrării în UE Forumul Român al Sănătăţii, organizat luni la Bruxelles, este un pas important al integrării României în Uniunea Europeană şi arată că ţara noastră este conştientă de semnificaţia acestui proces şi a sănătăţii ca sector extrem de important pentru dezvoltarea generală a societăţii, a declarat luni, pentru...
Interviu cu prof. dr. Irinel Popescu: Transplantul hepatic şi cercetarea au crescut şansele de supravieţuire ale bolnavilor De la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimente la care a participat şi Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic "Dan Setlacek" din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi care marchează aspecte din activitatea centrului. Despre aceste evenimente şi preocupările specialiştilor a...
Transplant de celule pancreatice, în premieră în România, miercuri la Fundeni Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunţat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.