Cele mai citite
 


Oficial nuclear ceh: Scanerele de pe aeroporturi sunt periculoase pentru sănătate
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Praga, 15 ian /Agerpres/ - Şefa agenţiei nucleare cehe s-a declarat împotriva folosirii scanerelor pe aeroporturi, din cauza riscului pe care aceste dispozitive îl prezintă pentru sănătatea pasagerilor, transmite, vineri, Associated Press.
Dana Drabova, şefa Oficiului de Stat pentru Siguranţă Nucleară, a afirmat că scanerele care utilizează raze X sunt 'prea riscante', deoarece chiar şi o minimă expunere la radiaţii poate duce la dezvoltarea cancerului.

Drabova a apreciat că aeroporturile ar trebui să folosească camere video care folosesc energia termică degajată de corpul uman, acestea putând furniza rezultate similare cu cele ale scanerelor.

Drabova a menţionat că atitudinea instituţiei pe care o reprezintă în chestiunea amintită s-ar putea schimba, dacă guvernul consideră riscul de terorism mai mare decât teama de expunere la radiaţii.

Guvernul ceh, care are cuvântul final în această problemă, nu a hotărât încă dacă va introduce sau nu scanerele pe aeroporturi.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scanerele corporale din aeroporturi ar putea fi periculoase pentru sănătate Scanerele corporale cu raze X folosite în unele aeroporturi din lume, îndeosebi în SUA, ar putea fi periculoase pentru sănătate, au avertizat cercetători americani citaţi de AFP.
Ebola: Franţa extinde controalele de pe aeroporturi la pasagerii zborurilor din Mali Franţa a decis să extindă începând de sâmbătă dispozitivul său de control la pasagerii zborurilor dinspre Bamako, capitala Mali, ultima ţară din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.
UE dezbate o eventuală înăsprire a controalelor în aeroporturi din cauza epidemiei de Ebola Uniunea Europeană va discuta la 17 octombrie despre o eventuală înăsprire a controalelor asupra călătorilor care provin din ţări afectate de Ebola, o măsură adoptată deja de SUA şi Canada, a anunţat joi Comisia Europeană, preluată de AFP.
România va adopta, până în 2015, noile standarde de protecţie radiologică România ar putea adopta, până în 2015, noile standarde emise de Comitetul Internaţional de Protecţie Radiologică (ICPR 2007), a spus, joi, Constantin Milu, preşedinte al Societăţii Române de Radioprotecţie (SRRp), într-o conferinţă de specialitate.
Sibiu: Pentru prima dată, sibienii îşi pot face ecografii 4D gratuite, într-un spital de stat Pentru prima dată, pacienţii din judeţul Sibiu au posibilitatea, începând de miercuri, să îşi facă ecografii 4D, gratis, dacă sunt internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost adus cel mai performant ecograf Doppler din spitalele de stat din judeţ, a anunţat, la inaugurare, directorul...
Programe pentru accesul public la defibrilatoare Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lume. Stopul cardiorespirator este o afecţiune letală care cauzează milioane de decese anual. Astfel, numai în Europa aproape 700.000 de oameni mor în fiecare an din cauza stopului cardiorespirator.