Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Fiola de vaccin pandemic dată acasă, găsită la tatăl decedatului
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 15 ian /Agerpres/ - Fiola de vaccin anti A/H1N1, pe care o asistentă din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului a dat-o unui sătean pentru vaccinarea acasă a fiului său, a fost găsită de autorităţi, după ce, iniţial, poliţia a anunţat că există posibilitatea ca doza să fi fost aruncată de tânăr înainte ca acesta să moară, joi, în urma unui infarct miocardic acut.
Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, spune că tatăl bărbatului decedat a dat o declaraţie scrisă, în cursul zilei de vineri, cum că doza este la el şi că o va returna cabinetului medical după ce îşi va îngropa fiul.
'Nu ştiu cine a dat informaţia că tânărul ar fi murit după ce a făcut vaccinul împotriva gripei noi. Noi am spus clar încă de ieri că tânărul de 30 de ani nu a fost vaccinat. Nu am găsit iniţial doza, pentru că tatăl era răvăşit de moartea fiului, dar încă de aseară, de la morgă, a declarat unor colegi de-ai mei că vaccinul este la el. Toate informaţiile greşite despre acest caz nu au făcut decât să dăuneze campaniei de vaccinare, ca dovadă că nimeni nu s-a mai vaccinat azi', a declarat Andriţoiu, pentru AGERPRES.
Decesul unui tânăr de 30 de ani din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului, care a suferit joi un infarct într-un restaurant din localitate, a provocat nelinişte în rândul populaţiei faţă de vaccinul anti A/H1N1, după ce s-a aflat că acesta a primit o fiolă de vaccin de la cabinetul medical de care aparţinea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud (IPJ BN), Claudia Creţa, autopsia în cazul tânărului de 30 ani, Călin Vasile Oltean, a fost finalizată în cursul nopţii de joi, dar acestuia nu i s-a găsit nicio urmă de înţepătură pe corp şi care să fi indicat că tânărul a fost vaccinat împotriva gripei noi.
'Medicul legist nu a găsit nicio înţepătură şi nicio altă leziune pe corpul bărbatului. În urma autopsiei, s-a stabilit că bărbatul a suferit o insuficienţă cardiacă, care a dus la un infarct miocardic acut pe fondul unei arteroscleroze coronariene şi a unei tromboze coronariene stângi. Anterior, pacientul a mai suferit trei preinfarcte', a precizat Claudia Creţa, pentru AGERPRES.
În ceea ce priveşte doza de vaccin împotriva gripei noi, cu care ar fi trebuit să fie imunizat tânărul, aceasta nu a fost găsită iniţial.
'În 12 ianuarie, tatăl victimei a luat de la dispensarul medical o fiolă de vaccin pentru fiul său, pe care i-a dat-o viitoarei sale nore, care, la rândul ei, i-a dat-o victimei. Doza nu a fost găsită nici în casă, nici asupra tânărului, fiind posibil ca acesta să o fi aruncat, având în vedere că nu se simţea bine', a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ BN.
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud a remis, la rândul său, un comunicat, în urma căruia a informat că bărbatul decedat se prezentase în a doua zi de Crăciun, în 26 decembrie, la serviciul de urgenţă al Spitalului Judeţean din Bistriţa, acuzând stare de rău general, dificultate în respiraţie şi dureri precordiale. Cu toate că medicii au pus diagnosticul angină pectorală şi au recomandat internarea, tânărul a refuzat tratamentul spitalicesc.
ASP va continua, însă, ancheta pe linie profesională în cazul asistentei medicale din Prundu Bârgăului care i-a dat tatălui tânărului decedat fiola de vaccin antipandemic, ce urma să îi fie administrată fiului acasă de o altă asistentă, însă singura autoritate care poate decide sancţiuni în acest caz este Ordinul Asistenţilor Medicali. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Infarct pus pe seama vaccinului pandemic Decesul unui tânăr de 30 de ani din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului, care a suferit joi un infarct într-un restaurant din localitate, a provocat nelinişte în rândul populaţiei faţă de vaccinul anti A/H1N1, după ce s-a aflat că acesta a primit o fiolă de vaccin de la cabinetul medical de care aparţinea...
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Bistriţa-Năsăud: Val de vaccinări împotriva gripei noi Bistriţa, 8 ian /Agerpres/ - Zeci de bistriţeni s-au prezentat, de la începutul acestei săptămâni, la medicii de familie, pentru a se vaccina împotriva virusului gripei noi, iar Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud se aşteaptă ca acest număr să crească în următoarele zile, având în vedere...
Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
Timişul primeşte 65.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Anchetă în cazul unei fetiţe de şase luni internate cu traumatism cranian Bistriţa, 9 nov /Agerpres/ - Poliţiştii bistriţeni au demarat o anchetă în cazul unei fetiţe de şase luni internate în spital după ce a suferit un traumatism cranian, aceasta locuind împreună cu mama sa, în vârstă de doar 15 ani, în Centrul Maternal din municipiul Bistriţa.