Cele mai citite
 


ONU vrea să transforme stadionul din Port-au-Prince în spital de campanie
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
ONU analizează împreună cu autorităţile din Haiti posibilitatea de a utiliza stadionul naţional din Port-au-Prince pentru instalarea unui spital de campanie în care vor lucra echipe medicale internaţionale, transmite vineri Efe.
Informaţia în acest sens a fost transmisă de Biroul de ajutor umanitar al ONU de la Geneva, care a adăugat că s-a început deja distribuirea hranei şi că se asigură asistenţă medicală umanitară în Port-au-Prince, după cutremurul de marţi.

Oficiul ONU a recunoscut că 'dimensiunea ajutorului acordat este limitată pentru moment, iar acest lucru este inevitabil'.

Potrivit ultimelor rapoarte ale Naţiunilor Unite şi ale Comisiei Internaţionale de Cruce Roşie (CICR), unele dintre zonele cele mai afectate de cutremur prezintă un grad de distrugere atât de mare, încât între 50 şi 70 la sută dintre clădiri au fost distruse.

Responsabilul cu ajutorul umanitar al ONU, John Holmes, a avertizat că necesităţile de asistenţă vor creşte o dată cu trecerea timpului şi a subliniat că este important ca toţi cei care oferă ajutor să lucreze într-un mod coordonat.

'Modul în care s-a răspuns la dezastrele din trecut a arătat că o coordonare eficientă este imperios necesară dacă dorim ca ajutorul adecvat să ajungă la timp la persoanele care au mai mare nevoie de el', a declarat el.

Holmes a admis totuşi că, 'având în vedere că este nevoie de o mare cantitate de provizii, echipamente şi experţi, nu putem evita ca transportul lor în zona afectată să nu dureze ceva timp'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie americană a cheltuit jumătate de miliard de dolari pentru a construi şase locuinţe în Haiti (raport) Crucea Roşie americană a strâns peste jumătate de miliard de dolari pentru a construi locuinţe pentru populaţia sinistrată din Haiti după cutremurul devastator din 2010, dar declaraţiile privind modul de cheltuire a fondurilor respective au fost supraevaluate, relevă un raport comun realizat de ProPublica...
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
CICR trimite 40 de tone de medicamente şi echipamente medicale în Haiti Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va trimite joi 40 de tone de medicamente şi aparatură medicală în Haiti pentru a le veni în ajutor miilor de persoane rănite în timpul violentului seism care a lovit marţi ţara, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de AFP.
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Medic român rezident, în misiune de asistenţă umanitară în Haiti Un medic român cu rezidenţa în Statele Unite ale Americii va participa, începând de vineri, la o misiune de asistenţă umanitară în Haiti.