Cele mai citite
 


GSK a vândut vaccinuri de aproape 1 miliard de euro împotriva gripei noi
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 15 ian /Agerpres/ - Laboratorul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline a estimat vineri la 835 milioane de lire sterline /938 milioane de euro/ vânzările sale de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în cursul ultimului trimestru din 2009, transmite AFP, citând un comunicat difuzat de GSK.
Grupul precizează că, în acest interval, a livrat statelor cliente, printre care şi SUA, aproximativ 130 milioane de doze de vaccin pandemic.

Alte 60 milioane de doze au fost donate OMS, în vederea distribuirii lor în ţările sărace. Costurile acestor donaţii vor fi incluse în bilanţul pe trimestrul al IV-lea.

GSK mai precizează că se află în discuţii cu mai multe state, fie pentru renegocierea în scădere a cantităţii de doze contractate, fie pentru a răspunde unor noi comenzi.

'Prin urmare, este prea devreme pentru a aprecia care va fi suma totală a dozelor furnizate şi care va fi valoarea acestor comenzi', se menţionează în comunicat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
GSK donează 50 milioane de vaccinuri împotriva gripei H1N1 pentru ţările sărace Laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va dona 50 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru programe de imunizare în unele din ţările cele mai sărace din lume, transmite AFP.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
GlaxoSmithKline se alătură coaliţiei globale pentru eradicarea până în 2020 a zece boli tropicale neglijate GlaxoSmithKline (GSK) anunţă încheierea unui parteneriat cu o serie de companii farmaceutice internaţionale şi organizaţii globale într-un nou efort comun de susţinere a ţărilor în curs de dezvoltare în lupta cu bolile tropicale neglijate.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.