Cele mai citite
 


Sondaj Avangarde: 47% dintre bucureşteni consideră că primarii de sector nu îşi respectă promisiunile
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Primarii de sector nu îşi respectă promisiunile din campania electorală, consideră 47% dintre bucureşteni, potrivit sondajului 'Încredere şi favorabilitate', realizat de GSSC Avangarde.
35% dintre respondenţi cred că edilii de la sectoare îşi respectă promisiunile făcute în campanie, iar 18% nu au răspuns.
Edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, este considerat cel mai gospodar primar de sector de 22% dintre respondenţii sondajului, fiind urmat de primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, - (20%) şi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, - (17%), ceilalţi trei primari de sector totalizând împreună 41% dintre opţiuni, potrivit studiului.
Pe de altă parte, 60% dintre respondenţi, indiferent de zona în care locuiesc, consideră că parlamentarii (deputaţi şi senatori) aleşi în colegiile uninominale din Bucureşti nu îşi respectă promisiunile din campania electorală, numai 19% fiind de părere că aleşii se achită de promisiunile făcute, iar 21% dintre cei chestionaţi nu au indicat un răspuns.
35% dintre respondenţi cred că vaccinul împotriva virusului A/H1N1 are efecte negative, 32% au indicat că nu cunosc efectele vaccinului, iar 26% au încredere că rezultatele acestuia sunt pozitive.
În altă ordine de idei, 50% dintre respondenţi au declarat că nu urmăresc evoluţia evenimentelor referitoare la cazul Omar Hayssam, 24% au menţionat că urmăresc acest subiect, iar 26% nu ştiu/ nu răspund.
De asemenea, Biserica rămâne prima instituţie în topul încrederii cetăţenilor bucureşteni cu 68% dintre opţiuni, urmată de armată (51%), şcoală (49%), presa (36%), primării (21%), sindicate (16%), poliţie (16%), partide politice (15%) şi parlament (11%).
Ancheta de teren s-a desfăşurat în perioada 8 - 13 ianuarie 2010, pe un eşantion de 1.502 persoane, cu o eroare maximă tolerată de plus/ minus 2,58%. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj Avangarde: Pompierii, Armata, Biserica - pe primele locuri în încrederea românilor Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar, relevă Barometrul de opinie naţional realizat de Avangarde, în perioada 21 - 28 aprilie a.c.
Sondaj CSOP: 75% dintre români cred că în ultimii 5 ani corupţia a crescut Trei sferturi (75%) dintre români cred că în ultimii cinci ani corupţia din ţară a crescut, relevă un sondaj efectuat de CSOP la cererea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID).
Sondaj Myjob: Medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii, aceasta este concluzia celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Sondaj CCSB: Peste 50% dintre tineri au dat bani sau atenţii la medic Un procent de 54% dintre tineri a dat bani, o atenţie sau cadou pentru a-şi rezolva o problemă la medic, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare şi Branding (CCSB) la comanda Asociaţiei Pro Democraţia şi dat publicităţii vineri, într-o conferinţă de presă.
Sondaj CURS: România va ieşi din criză peste trei ani, susţin 67% dintre români Peste două treimi dintre români (67%) susţin că România va ieşi din criză peste trei ani sau chiar mai mult, relevă un sondaj CURS dat luni publicităţii.
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...