Cele mai citite
 


Decesele provocate de gripa A au ajuns la 13.550, conform OMS
vineri, 15 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 15 ian /Agerpres/ - Numărul de morţi din cauza gripei A a ajuns la 13.550, din care 7.000 de decese s-au produs în America, circa 2.800 în Europa şi restul în alte regiuni, a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
Cea mai mare rată de transmitere a virusului AH1N1 s-a înregistrat în Europa de Est, în nordul Africii şi în sudul Asiei, potrivit ultimului raport săptămânal al organizaţiei legat de evoluţia bolii.

În Europa, contaminarea continuă să fie extinsă de-a lungul întregului continent, în special în România, Ucraina, Elveţia şi Turcia, ţări unde, conform organismului, se menţine o incidenţă puternică a bolilor respiratorii severe.

Totuşi, OMS a subliniat că, din luna noiembrie, contaminarea cu acest virus pe Bătrânul Continent a avut tendinţa să se reducă.

În ceea ce priveşte sudul Asiei, zonele din nordul şi estul continentului continuă să fie afectate de virus. În Nepal, s-a înregistrat o creştere a numărului de îmbolnăviri în decembrie şi ianuarie, în timp ce în India, cele mai multe contaminări s-au produs la mijlocul lunii decembrie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
Gripa A, OMS şi transparenţa Madrid, 18 ian /Agerpres/ - Odată intrată în remisie pandemia gripei A se pune sub semnul îndoielii rolul OMS, chiar dacă ameninţarea s-a dovedit reală. Pe măsură ce pandemia bate în retragere încep să reapară criticile privind modul în care a gestionat apariţia acestui virus Organizaţia Mondială a Sănătăţii...
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.