Cele mai citite
 


Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct al DSP Arad, a afirmat, duminică, că dintre persoanele la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1 135 au fost declarate vindecate, în cazul a două persoane boala aflându-se în evoluţie.
'Au fost confirmaţi bolnavi în 21 localităţi din judeţ, cei mai mulţi - 110 - în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între 1 şi 3 cazuri', a precizat dr. Dana Negru.
Potrivit acesteia, cel mai mare număr de cazuri - 40 - au fost înregistrate la categoriile de vârstă 15 - 19 ani.
În ceea ce priveşte vaccinarea, dr. Dana Negru a precizat că, în prezent, atât medicii de familie, cât şi centrele pentru vaccinarea pandemică din judeţul Arad dispun de dozele necesare pentru persoanele care doresc să se imunizeze.
'La DSP Arad au sosit de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, la mijlocul săptămânii trecute, 15.000 de doze de vaccin, fiind făcute demersurile pentru o nouă repartiţie de 6.000 de doze de la Ministerul Sănătăţii. Dozele primite au fost repartizate la Arad, Ineu şi Gurahonţ, precum şi medicilor de familie', a spus dr. Dana Negru.
În altă ordine de idei, Patronatul Medicilor de Familie din Arad a lansat un forum public unde arădenii pot afla informaţii de la specialişti şi pot conversa cu aceştia pe teme medicale, prima temă de discuţie făcând referire la vaccinarea împotriva virusului pandemic.
'Este o interfaţă între noi, medicii de familie din judeţ, şi cititorul şi/ sau căutătorul de pe internet. Pentru moment sunt postate două teme majore, de actualitate: vaccinuri şi vaccinarea cu Cantgrip şi Thiomersal şi pediatrie', a precizat dr. Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă creşte continuu Încă două cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate luni în judeţul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 125.
În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.