Cele mai citite
 


Cseke Attila: spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale până la 1 iulie
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele vor trece în subordinea autorităţilor locale până la 1 iulie, a declarat duminică la Satu Mare, ministrul Sănătăţii Cseke Attila.
Potrivit acestuia, eficientizarea sistemului sanitar este strâns legată de coordonarea activităţii spitalelor în pe plan local. Acesta a arătat că Ministerul va proceda totodată la o clasificare a spitalelor pe patru categorii, pe competenţe şi arii geografice, eliminându-se astfel cazurile în care pentru operaţii similare se decontează sume de bani diferite, în funcţie de spitale.
'Astăzi sunt liste cu coeficienţi care nu au mai fost actualizate (...) Nu pot fi diferenţe mari de decontare de sume', a spus Cseke Attila, prezent la o întâlnire cu medici şi directori de spitale din Satu Mare.
Ministrul sănătăţii a mai spus că doreşte introducerea posibilităţii efecutării unei programări la medicul de familie. 'Vrem să dăm un ordin prin care să existe posibilitatea preînscrierii la medicul de familie în mediul urban. Astfel se vor evita cozile de la medicii de familie', a adăugat Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Ministrul Sănătăţii a recepţionat lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a participat sâmbătă la recepţia lucrărilor de modernizare a Secţiei Boli Infecţioase din Satu Mare, proiectul de renovare a imobilului istoric fiind de peste 4,3 milioane lei.
Ministrul Sănătăţii va face o analiză a personalului auxiliar din sistem Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că va fi făcută o analiză a personalului auxiliar din sistemul sanitar, pentru a se vedea dacă este prea numeros.
Cseke Attila: Cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetele spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni, la Satu Mare, că începând cu 1 ianuarie 2011 cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetul spitalelor.
Ministrul Sănătăţii reia discuţiile cu medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta situaţia asistenţei medicale primare.
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii are un plan de restructurare a instituţiilor subordonate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni la Satu Mare că are un plan de restructurare instituţiilor din subordine.
Ministrul sănătăţii a informat Coaliţia că medicii de familie mai cer fonduri de la stat, declară Ovidiu Ganţ Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a informat luni pe liderii Coaliţiei de guvernare că la negocierile purtate anterior cu medicii de familie aceştia au solicitat suplimentarea fondurilor alocate de stat asistenţei medicale primare cu peste 200 de milioane de lei, a declarat deputatul minorităţilor...