Cele mai citite
 


Satu Mare: Spitalul Judeţean primeşte o ambulanţă de transport persoane
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Satu Mare va primi o ambulanţă pentru transportul bolnavilor între secţii, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Măsura a fost impusă după ce ministrul a constatat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă taxează cu aproximativ 500 de lei transportul unui pacient de la o secţie a spitalului la alta, aflate la doar câţiva kilometri distanţă. Ambulanţa nu va interveni la solicitări, ci va fi folosită exclusiv pentru transportul pacienţilor între secţiile spitalului.
'Eu nu accept să decontăm sume aşa de mari pentru transportul unei persoane', a precizat Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat duminică Spitalul Judeţean Satu Mare, clădirea Spitalului Vechi şi a celui de Boli Contagioase şi a avut programată o întâlnire cu medicii şi directorii de spitale din judeţ.
Printre probleme ridicate de aceştia se numără despărţirea sistemului de asistenţă socială de sistemul de sănătate, redeschiderea cabinetelor medicale şcolare, continuarea procesului de privatizare a cabinetelor, introducerea sistemului informatic, salarizarea, birocraţia excesivă şi deficitul de cadre.
Cseke Attila i-a promis preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, că va sprijini modernizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor şi dotarea unităţii spitaliceşti cu aparatură modernă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Ambulanţă nouă la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean Satu Mare a fost dotat cu o ambulanţă de tip A2 destinată transportului pacienţilor între secţiile unităţii.
Satu Mare: Ambulanţa ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare ar mai avea nevoie de 20 de angajaţi pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, în perioade cu solicitări multe, cum ar fi cele cu caniculă.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.