Cele mai citite
 


Comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
2010 trebuie să fie anul hotărâtor, dacă vrem să modificăm ceva în sistemul sanitar - a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în cadrul unei vizite efectuate azi la Satu Mare.
Ministrul a vizitat mai multe pavilioane ale Spitalului Judeţean Satu Mare, printre care şi noua locaţie recent renovată a Secţiei de Psihiatrie, precum şi Secţia de Boli Infecţioase care funcţionează într-o clădire monument istoric.
Ministrul a subliniat că este nevoie de o implicare mai mare din partea autorităţilor locale în procesul de descentralizare ce va fi început în sistem, în acest an.
'Autorităţile locale sunt cele care pot accesa fonduri europene pentru susţinerea instituţiilor sanitare, spre deosebire de minister, care nu este autoritate de management. În cadrul Programului Operaţional Regional nu există programe dedicate în mod special sănătăţii, iar dorinţa noastră este ca în perioada următoarea de programare, ce va începe din 2014, să existe o axă pentru programe' - a declarat ministrul la întâlnirea cu reprezentanţii angajaţilor din sistemului medical.
Serviciul de presă
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Primarul general şi ministrul Sănătăţii au discutat despre viitorul spital regional din Bucureşti Primarul general Gabriela Firea şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au decis să înceapă discuţiile pentru construirea unui spital regional în Bucureşti, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală şi întreaga regiune.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.