Cele mai citite
 


Botoşani: Mai multe concedii medicale decât numărul de angajaţi
duminică, 17 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul concediilor medicale de care au beneficiat, în 2009, angajaţii din sistemul privat şi din instituţiile de stat depăşeşte numărul de salariaţi înregistraţi la nivelul judeţului Botoşani.
Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Rodica Huţuleac, anul trecut au fost acordate 60.826 de concedii medicale, în condiţiile în care numărul total al angajaţilor din judeţ era, la finalul anului 2009, de circa 54.000.
Pentru plata celor 383.024 de zile de concediu medical, statul a plătit 4,55 milioane de lei.
'Cele 4,5 milioane de lei au fost plătiţi pe 2.790 de cereri de rambursare, care au fost verificate şi achitate de la angajatori. Pe o cerere de rambursare intră mai multe concedii. Angajatorul face o cerere de rambursare pe lună. Asta nu înseamnă că au fost 60.000 de botoşăneni care au intrat în concediu medical. Un botoşănean putea să îşi ia şi patru - cinci concedii medicale într-un an', a declarat Rodica Huţuleac.
Şeful CJAS susţine că foarte multe dintre cererile de concediu a fost respinse, pe motiv că au fost completate pe date nereale. De altfel, în astfel de cazuri, au fost şi medici sancţionaţi pentru acordarea de zile libere medicale fără ca pacientul să fi fost bolnav.
În 2009, CJAS a primit mai multe sesizări privind acordarea abuzivă de concedii medicale, iar printre angajatorii nemulţumiţi s-au aflat Consiliul Judeţean Botoşani, care a reclamat concediile medicale prelungite ale fostului director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Geanina Pintilii, dar şi Garda de Mediu, care a contestat certificatul de concediu medical al fostului şef al instituţiei, Răzvan Rotaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Giurgiu: Conducerea CJAS consideră că ar trebui modificată legislaţia în cazul şefilor de instituţii în concedii medicale prelungite Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Marin Constantin, consideră că legea ar trebui modificată în cazul şefilor de instituţii care au nevoie de concedii medicale pe o perioadă mai mare de trei luni pentru a putea fi luate măsuri privind înlocuirea acestora, deoarece au fost întâlnite...
Botoşani: Nouă medici din spitalul judeţean nu mai pot prescrie concedii medicale Nouă medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au pierdut dreptul de a mai prescrie concedii medicale, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Cornel Enache.
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.
Buzău: Medici sancţionaţi pentru acordarea de concedii medicale 13 din cei 95 de medici controlaţi privind modul de acordare a concediilor medicale au fost amendaţi de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău.