Cele mai citite
 


Mureş: Cel mai mare spital privat din judeţ va fi inaugurat în februarie
luni, 18 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Nova Vita inaugurează în această lună, la Târgu Mureş, cel mai mare spital privat din judeţul Mureş, în urma unor investiţii în valoare de peste 7 milioane de euro, făcute de omul de afaceri Virgil Mailat.
'Centrul medical Nova Vita va inaugura, pe 28 februarie, o nouă etapa investiţională în domeniul medical constând într-un spital privat cu o suprafaţă totală de 5.800 de metri pătraţi desfăşurată pe nouă nivele (subsol, parter şi şapte etaje). Aceasta investiţie vizează acoperirea tuturor specialităţilor medico-chirurgicale pentru a putea susţine abordarea multidisciplinară şi unde condiţiile de siguranţă şi confort, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici în exercitarea actului medical, vor echivala cu cele mai înalte standarde medicale europene', se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul economic al Nova Vita Hospital, Ionela Ciotlăuş.
Noul spital va avea în structură cabinete consultaţii în specialităţile chirurgie generală, chirurgie cardio - vasculară, chirurgie vasculară, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, neurochirurgie, ortopedie, urologie, ginecologie, ORL, cardiologie, psihologie, medicina muncii.
De asemenea, spitalul va beneficia de un bloc operator angiograf cu o sală de operaţie pentru cardiologie şi radiologie intervenţională, de un bloc operator cu trei săli de operaţie, un bloc litotritor, compartiment spitalizare continuă specialităţi chirurgicale cu 44 de paturi, compartiment spitalizare de zi specialităţi chirurgicale cu şase paturi, compartiment ATI cu şase paturi, compartiment bloc de naşteri cu o sală de operaţie obstetrică şi trei săli de travaliu, compartiment spitalizare în sistem rooming mama şi copil, cu opt saloane, compartiment neonatologie cu 10 paturi şi compartiment de terapie intensivă copii, cu două paturi.
Potrivit Ionelei Ciotlăuş, noul spital va beneficia de un potenţial de resurse umane în domeniul medical cu o înaltă calificare şi un bun renume în medicină, atât din ţară, cât şi din străinătate.
'Acest potenţial uman este completat de dotarea cu aparatură medicală ultraperformantă, de ultima generaţie, achiziţionată de la furnizori de renume mondial. Investitorul, cunoscutul om de afaceri Virgil Mailat, intenţionează să dezvolte acest proiect medical în vederea aplicării unui sistem integrat de servicii medicale private. În demersul său investiţional acesta a plecat de la premisa ca omul are dreptul la îngrijiri şi asistenţă medicală de înaltă clasă, pentru că ştie că sănătatea este cel mai important aspect al vieţii cotidiene, a hotărât ca o parte din banii pe care-i deţine să-i întoarcă în comunitate', a mai arătat Ionela Ciotlăuş. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Cel mai modern spital privat din ţară, inaugurat de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat, joi, la Târgu Mureş, cel mai modern spital privat din ţară, Nova Vita Hospital, realizat în urma unei investiţii totale de 15 milioane de euro, suportată de omul de afaceri Virgil Mailat.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Braşov: Inaugurarea primului spital privat din Braşov Spitalul 'Sf. Constantin', prima unitate spitalicească privată din Braşov, a fost inaugurat joi şi va funcţiona efectiv din luna aprilie.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.