Cele mai citite
 


Primul salon local al Festivalului Dinţilor, la Sibiu
duminică, 15 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sibiu, 15 feb /Agerpres/ - Un grup de 12 medici stomatologi pasionaţi de artă s-au reunit sâmbătă şi duminică la Sibiu pentru a-şi proiecta propriile lucrări care au ca moto dintele, în cadrul primului salon de iarnă al Festivalului Dinţilor din oraş, organizat de ambasadorul Republicii Artiştilor din România, George Igna.

"Ne-am reunit cu ocazia aniversării a 365 de zile de când Ambasada Republicii Artiştilor in România a fost inaugurată oficial la Sibiu. Practic, lucrările noastre artistice, picturi, sculpturi, au ca temă dintele şi ele sunt vândute celorlalţi stomatologi, mai în vârstă, colecţionari de artă", a precizat duminică, corespondentului AGERPRES, George Igna.

Acesta a decis sâmbătă să îl desemneze ca înalt demnitar al Republicii Artiştilor pe poetul Călin Sămărghiţean.
Republica Artiştilor îşi va sărbători pe 1 aprilie, la Sibiu, Ziua Naţională, cel mai probabil în Galeria de Artă X-Future, unde se află sediul ambasadei române a Republicii.
Sibiul, fosta capitală culturală europeană din 2007, va fi legată în 2009 de capitala culturală din acest an, Vilnius, printr-o serie de manifestări culturale dedicate României, conform lui George Igna.
Acesta a organizat anul trecut o prezentare a capitalei Lituaniei, Vilnius, sub egida
"Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007 întâlneşte Vilnius, Capitala Culturală Europeană 2009, prin intermediul Ambasadei Republicii Artiştilor".
George Igna, un sibian de profesie stomatolog, şi-a propus să găsească cât mai mulţi consuli dispuşi să promoveze România, gratis, cu ajutorul artei. Singurul ambasador al Republicii Artiştilor din România este un tânăr doctor stomatolog din Sibiu, pasionat de pictură, dar şi poezie. Ambasadorul George Igna are propria ambasadă, galeria de artă X-Future din Sibiu. Pentru că inspectorii sanitari nu i-au dat voie să îşi expună tablourile în propriul cabinet stomatologic aflat în curtea societăţii Electrica din Sibiu, dentistul-artist a decis să îşi facă cunoscute mesajele prin intermediul evenimentelor organizate de el, ca ambasador al Republicii Artiştilor.
Această Republică inedită are o constituţie tradusă în română, după ce a fost tradusă în 15 limbi. Cele 41 de articole ale constituţiei sunt deosebite. Articolul 1 spune că omul are dreptul să locuiască lângă râul Vilnele, iar râul Vilnele are dreptul sa curgă pe lângă oameni. Articolul 2 decretează că „toată lumea are dreptul la apă caldă, încălzire pe timpul iernii şi un acoperiş deasupra capului ", iar articolul 3 că „toată lumea are dreptul la moarte deşi acest lucru nu este o obligaţie ". S-a decretat chiar şi iubirea utopică - „Toată lumea are dreptul să iubească şi să aibă grijă de pisică". Nici dragostea pentru câini nu a fost uitată, dovadă că „toată lumea are dreptul să aibă grija de câine până când unul dintre aceştia moare". AGERPRES-FOTO PE FLUX/(Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.