Cele mai citite
 


Medicii de familie solicită urgentarea aprovizionării cu vaccin pandemic
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţia campaniei de vaccinare pentru gripa AH1N1, precum şi faţă de comunicarea defectuoasă între segmentele sistemului sanitar, se arată într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.
Reprezentanţii medicilor de familie susţin că această campanie de imunizare a început mai târziu decât a fost prevăzut iniţial.

Medicii de familie au primit primele doze abia cu o săptămână înainte de Crăciun. Această întârziere a fost urmată şi de teama şi refuzul unei părţi a populaţiei de a se vaccina, din cauza unei campanii insuficiente de promovare naţională, se arată în comunicat.

Din păcate, numeroase personalităţi publice combat vaccinul sau refuză să se vaccineze, iar opţiunile lor personale sunt difuzate de mass-media, devenind în acest mod curente de opinie defavorabile acestei măsuri profilactice, reliefează sursa citată.

Pe de altă parte, direcţiile de sănătate publică judeţene au repartizat, în general, doze insuficiente fiecărui medic de familie, doze care s-au epuizat rapid şi nu au fost suplimentate nici până acum, cu toate solicitările telefonice repetate, deşi prima linie în prevenţie şi prima linie în vaccinarea populaţiei sunt şi trebuie să rămână medicii de familie, ale căror cabinete sunt avizate şi acreditate în acest scop.

SNMF şi FNPMF solicită Ministerului Sănătăţii şi respectiv Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene urgentarea şi îmbunătăţirea modalităţilor de aprovizionare cu vaccin a medicilor de familie, cu atât mai mult cu cât România este încă pe vârful celui de-al doilea val pandemic, inclusiv prin crearea unui sistem de reacţie şi comunicare rapidă pentru situaţii deosebite.

Reprezentanţii celor două organizaţii îşi reafirmă disponibilitatea de a colabora la organizarea în bune condiţii a acestei acţiuni naţionale de prevenţie care să ducă la o bună derulare a acesteia prin cabinetele de medicină de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Cinci centre de vaccinare pentru gripa AH1N1 Braşov, 11 ian /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Braşov vor fi deschise cinci centre pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
MS: Programul de vaccinare a copiilor intră în normal Bucureşti, 13 oct /Agerpres / - Ministerul Sănătăţii (MS) informează că din a doua parte a lunii octombrie intră în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naţionale de imunizare, după ce au fost asigurate dozele necesare.