Cele mai citite
 


Alba: De la începutul pandemiei - 6 decese din 81 de îmbolnăviri cu gripă nouă
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la începutul pandemiei de gripă cu virus A/H1N1, în judeţul Alba au fost înregistrate şase decese, ceea ce înseamnă că 7,4% din îmbolnăviri s-au soldat cu moartea pacienţilor.
În cele peste trei luni de zile de la apariţia primelor cazuri de gripă nouă în Alba, respectiv de la începutul lunii noiembrie a anului trecut, în judeţ au fost înregistrate 81 de cazuri de gripă de tip nou.

Potrivit informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, şase din cele 81 de îmbolnăviri s-au soldat cu moartea persoanelor în cauză, cinci bărbaţi şi o femeie.

Cel mai recent caz este cel al unui bărbat din Aiud, angajat al unui serviciu deconcentrat din judeţul Alba şi care a fost spitalizat în ultimele două săptămâni la un spital din Târgu Mureş. Ca şi în celelalte cazuri de deces, tânărul suferea de boli asociate. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş, bărbatul avea hepatopatie şi alte boli asociate în antecedente medicale.

Pe de altă parte, în judeţ au fost imunizate peste 15.000 de persoane, din care majoritatea în ultimele două săptămâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 3 noi decese şi 52 de cazuri de gripă nouă Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese şi au fost confirmate alte 52 cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
Peste 40 de cazuri de gripă nouă în judeţul Alba Doi adulţi au fost confirmaţi luni cu gripă cu virus A/H1N1, zi în care elevii Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş s-au reîntors la şcoală după ce cursurile au fost suspendate timp de o săptămână în urma diagnosticării cu acest virus a zece elevi de la această unitate şcolară.
Alba: Patru elevi şi un adult, diagnosticaţi cu gripă nouă Cinci noi îmbolnăviri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, joi, în Alba, la patru copii din Sebeş şi un adult din Alba Iulia, numărul total al persoanelor diagnosticate în judeţ cu gripă nouă ajungând astfel la 38.