Cele mai citite
 


Bacău: La Comăneşti se găsesc cu greu noi medici
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 4 apartamente puse la dispoziţie de Primăria Comăneşti pentru medicii ce ar dori să se stabilească în oraş, chiar şi temporar, au rămas goale, la fel ca locurile din schema de personal a spitalului din localitate.
Primarul oraşului, Viorel Miron, a ajuns să caute medici, chiar şi în Republica Moldova, dar nici acolo nu au avut mai mult succes.
'Sincer nu înţeleg de ce medicii refuză să vină în Comăneşti, oraş de munte, atrăgător pentru turişti prin împrejurimile sale minunate, mai ales că administraţia este dispusă să le ofere condiţii foarte bune de muncă şi viaţă, iar pacienţi sunt în numar mare pe Valea Trotuşului', a declarat pentru Agerpres primarul Miron, care ar dori din partea Ministerului Sănătăţii 'un sprijin mai mare, printr-o corectă informare'.
Actualul titular al funcţiei de ministru, Attila Cseke, anunţa, săptămâna trecută, că una dintre măsurile pe care le va aplica pentru a stopa migraţia medicilor tineri este asigurarea de locuinţe. Printr-un parteneriat cu alte ministere şi cu autorităţile locale, ar urma să fie elaborat un plan şi pentru încurajarea medicilor să profeseze în mediul rural sau oraşe mici.
Lipsa unei locuinţe a fost, de altfel, în ultimii ani, una dintre explicaţiile frecvente oferite de oficialii Ministerului Sănătăţii, pentru lipsa de interes a absolvenţilor de medicină şi de rezidenţiat faţă de posturile scoase la concurs de spitale. Exemplul oraşului Comăneşti atestă, însă, că şi alte 'tare' , între care lipsa informaţiilor privind condiţiile din localităţile ce au disponibile posturi de medici, par a frâna dorinţa absolvenţilor în medicină de a munci în zone ce par a avea mai puţine atracţii.
Din cauza lipsei de medici la Comăneşti, bolnavii sau accidentaţii grav de pe Valea Trotuţului sunt transportaţi şi câte 60-70 de km la spitalele din Oneşti sau Moineşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Bacău: Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 104 de unităţi şcolare din judeţul Bacău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cu cinci zile înaintea debutului noului an şcolar, relevă o statistică la zi a Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.
Bacău: Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit, a fost înmormântat cu onoruri militare Căpitanul comandor Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova în timpul unei acţiuni de salvare a vieţii unei persoane, a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul de Vest din Bacău, oraşul unde îşi avea reşedinţa împreună cu familia sa.
Bacău: Marş şi miting la Comăneşti pentru menţinerea în activitate a spitalului orăşenesc Mai bine de 2.000 de locuitori ai oraşului Comăneşti au luat parte, marţi, la un marş pe artera principală a localităţii şi la un miting desfăşurat în parcul Palatului Ghica pentru a-şi manifesta 'în mod public' nemulţumirea faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma Spitalul 'Ioan Lascăr'...
Bacău: Aproximativ 2.500 de turişti maghiari la manifestările de la Ghimeş prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor Aproximativ 2.500 de turişti maghiari au participat, duminică, la anuala suită de manifestări organizate cu prilejul sărbătorii Rusaliilor, în comuna băcăuană Ghimeş Făget.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...