Cele mai citite
 


Cseke Attila atrage atenţia privind cantităţile de vaccin
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila a atras atenţia direcţiilor de sănătate publică asupra modului în care au organizat şi desfăşoară campania de vaccinare împotriva virusului gripal pandemic, având în vedere că la nivel judeţean există 1 706 434 doze de vaccin neutilizate, dar se solicită în continuare suplimentarea stocurilor informează Ministerul Sănătăţii.
Până în prezent , Ministerul Sănătăţii a repartizat în teritoriu o cantitate de 2 248 050 de doze de vaccin gripal.
Cu toate că numărul persoanelor imunizate până la data de 13 ianuarie a.c. era de 541 616, la nivel judeţean fiind disponibile peste 1 700 000 de doze, este solicitată suplimentarea cantităţilor cu 441 215 doze de vaccin.
Ministrul a cerut ca, mai întâi, dozele rămase neutilizate într-un judeţ să fie repartizate acolo unde sunt insuficiente, menţionând că vor fi aprobate şi suplimentări dacă este necesar.
Cseke Attila a reliefat că medicii de familie trebuie să aibă prioritate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu doze de vaccin relevă suursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziţionate şi se distribuie în teritoriu, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal după două săptămâni de campanie Peste 96.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în primele două săptămâni de la începutul campaniei gratuite derulate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent specialiştii în sănătate publică informând că activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică,...