Cele mai citite
 


Bihor: Examene grilă şi la Facultatea de Medicină din Oradea
marţi, 19 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, vrea să implementeze şi în instituţia universitară orădeană examenele cu teste grilă date electronic în baza unui soft, aşa cum se practică deja în universităţi mari precum cele din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.
Dr. Gheorghe Bumbu a declarat, pentru Agerpres, că acest lucru se va întâmpla începând chiar cu examenul de licenţă de la finele acestui an univeristar, urmând examenul de admitere pentru anul universitar 2010-2011.
Toate examenele vor fi date pe computer, atât cele privind admiterea, cât şi examenele de an şi de licenţă. În acest mod, decanul facultăţii doreşte să elimine orice posibilitate de a cumpăra examene, de fraudă sau şpagă.
Decanul Bumbu a precizat că a fost achiziţionat programul cu teste grilă, creat de Universitatea din Iaşi, şi în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu studenţii orădeni.
Simulările şi testele grilă introduse anul trecut în programul facultăţii de noul decan Bumbu au demonstrat că aceste forme de verificare a cunoştinţelor sunt agreate de studenţi pentru că oferă o imagine corectă.
De altfel, decanul Bumbu a mai spus că rezultatele s-au văzut şi recent când din 200 de studenţi de la medicină generală care au participat la examenul de rezidenţiat de la Bucureşti, 183 l-au promovat. 93 dintre aceştia au intrat din prima pe specialităţi, iar 90 au intrat pe locurile suplimentate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Transparenţă la examenul de admitere la FMF Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din cadrul Universităţii Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a invitat, în premieră, reprezentanţii presei la pregătirea examenului de admitere din acest an, pentru a asigura transparenţă maximă şi corectitudine la concurs.
Bihor: Prima admitere prin teste-grilă la Facultatea de Medicină Oradea Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze, a anunţat miercuri că, din acest an, această unitate de învăţământ superior va organiza, pentru prima dată, examen de admitere sub forma testelor-grilă, în limba română şi limba engleză.
Bihor: Lucrări de examen la medicină, deschise în faţa presei Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. Gheorghe Bumbu, i-a invitat joi pe reprezentanţii presei locale şi centrale să participe, la sediul facultăţii, la deschiderea şi identificarea lucrărilor de examen ale candidaţilor.
Bihor: Facultatea de medicină orădeană, apreciată de decanii medicinişti din ţară Oradea, 24 apr /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România (ADFMR), prof. univ. Anca Buzoianu, a apreciat, sâmbătă, ca fiind un ''progres notabil'' tot ceea ce s-a realizat, într-un timp foarte scurt, la Facultatea de medicină şi farmacie Oradea pentru îmbunătăţirea...
Bihor: Curs de endodonţie sub microscop, la Facultatea de Medicină din Oradea Aproximativ 15 medici stomatologi din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Timişoara, Arad şi Oradea vor participa, în perioada 20-22 mai, la Facultatea de Medicină din Oradea, la un curs de endodonţie sub microscop, pentru a deprinde cele mai moderne metode de tratament al canalelor dentare.
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.